Στεφάνου: Ελλείψει επιχειρημάτων θυμούνται το Μαρί

Όταν ένα κόμμα που διαχειρίζεται τον τόπο για οκτώ χρόνια και ελλείψει επιχειρημάτων πηγαίνει χρόνια πίσω για να ανακαλέσει το τραγικό ατύχημα στο Μαρί, αυτό δείχνει πολλά, επισήμανε εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου. Τόνισε ότι εάν η κυβέρνηση, που έχει ένα σαφές δείγμα των πολιτικών που εφαρμόζει τα τελευταία οκτώ χρόνια και εάν έπειθε τους πολίτες, δεν θα είχε την ανάγκη να πάει πίσω τόσα χρόνια για να πείσει ακόμα και το δικό της κόσμο με αυτό τον ψεύτικο και αφοριστικό τρόπο.

Η ευρωπαϊκή στατιστική, πρόσθεσε, δίνει συγκεκριμένους αριθμούς και κατατάσσει την Κύπρο τρίτη από το τέλος στην ποιότητα ζωής των πολιτών της. Επίσης, είπε, με βάση τον δείκτη της παγκόσμιας τράπεζας από το 2013 η Κύπρος κατρακυλά στα θέματα κράτους δικαίου και εκτοξεύεται στα θέματα διαφθοράς.

Το ΑΚΕΛ, τόνισε ο κύριος Στεφάνου θα παραμείνει με συνέπεια απέναντι στις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης – ΔΗΣΥ, και από την άλλη προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να προωθεί προτάσεις νόμου που να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Όσον αφορά τα διαθρωτικά ταμεία είπε ότι η κυβέρνηση με τις ενέργειες της αρνείται τον εαυτό της και επικαλέστηκε στοιχεία της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για το ότι η Κύπρος απορρόφησε μόνο τα μισά ποσά από αυτά που εδικαιούτο από τα διαρθρωτικά ταμεία για την περίοδο 2014 – 2020 .

Είναι και ανίκανη και αναποτελεσματικη αυτή η κυβέρνηση είπε. Πριν από τις εκλογές τάζουν λαγούς και πετραχήλια και αμέσως μετά τις εκλογές κάνουν πίσω ή κάνουν τα αντίθετα.

Το κράτος στήριξε με τον τρόπο που μπορούσε τις επιχειρήσεις, αλλά οι δυνατότητες είναι περιορισμένες και μακάρι να καταφέρει να στηρίξει περαιτέρω και τα κέντρα διασκέδασης, δήλωσε εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο Μάριος Μαυρίδης, κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη κινητοποίηση του κλάδου των επιχειρηματιών κέντρων διασκέδασης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο ανάκαμψης είπε ότι πρόκειται για επιπλέον χρήματα της ΕΕ που θα δοθούν για να κινηθεί η οικονομία. Υπογράμμισε ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και αυτό δείχνει ότι στην οικονομία υπάρχει ήδη ανάκαμψη.
Τα περισσότερα κονδύλια αφορούν προγράμματα τα οποία υφίσταντο ήδη, επισήμανε από την πλευρά του εκ μέρους του ΔΗΚΟ ο Γιώργος Σολωμού. Οι πολίτες, πρόσθεσε, έχουν κρίση και αυτό το σκηνικό στήθηκε για να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί από την έλλειψη προγραμματισμού της κυβέρνησης, για να προσελκύσουν ψηφοφόρους.

Απαντώντας ο κύριος Μαυρίδης επισήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ξοδέψει μέχρι τώρα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Αυτά τα χρήματα, τόνισε, το κράτος τα έχει δανειστεί για να βοηθήσει τους πολίτες.

πηγή: dialogos.com.cy

Print Friendly, PDF & Email