Ενώπιον της Κομισιόν η φίμωση τ-κ που αντιτίθενται στην Τουρκία

Οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Γ. Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, έθεσαν, σήμερα, ενώπιον της Κομισιόν, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την προσπάθεια φίμωσης προοδευτικών Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι αντιτίθενται στις πολιτικές της Τουρκίας και, δη, στις παρεμβάσεις του Ερτογάν στα κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα, οι Ευρωβουλευτές ενημέρωσαν την Κομισιόν για την απαράδεκτη σύλληψη του επικεφαλής του τ/κ Αριστερού Κινήματος (Sol Hareket) Αμπτουλλάχ Κορκμαζάν καθώς και άλλων μελών του Κινήματος, με πρόφαση την αντίδρασή τους στις προκλητικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στα κατεχόμενα από το παράρτημα της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, οι οποίες εξυμνούν τον Ταγίπ Ερτογάν.

Όπως υπογράμμισαν οι Ευρωβουλευτές, το Αριστερό Κίνημα διενήργησε διαδικτυακή εκστρατεία αντίθεσης στις εν λόγω πινακίδες. Ωστόσο, έγινε ψευδής καταγγελία από τη νεολαία του κυβερνητικού τουρκικού κόμματος, AKP, για πρόκληση ηθελημένης ζημιάς στις πινακίδες, με στόχο την επιβολή των πολιτικών της Άγκυρας στην τ/κ κοινότητα.

Τόνισαν, δε, εμφαντικά, πως το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια διαφόρων περιστατικών προσπάθειας φίμωσης προοδευτικών Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι τοποθετούνται ενάντια στις πολιτικές της Τουρκίας.

Εκφράζοντας έμπρακτη αλληλεγγύη στα στελέχη του Αριστερού Κινήματος καθώς και σε κάθε προοδευτικό τ-κ, τον οποίο προσπαθεί να φιμώσει η Τουρκία, οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ κάλεσαν την Κομισιόν να απαντήσει, ξεκάθαρα, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να προστατεύσει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των Τουρκοκυπρίων, το οποίο απειλείται, λόγω των παρεμβάσεων της Τουρκίας.

Print Friendly, PDF & Email