Φουρθιώτης: Ζήτησε ψυχιατρική εξέταση

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για προσπάθεια του Μένιου Φουρθιώτη να πετύχει είσοδο και νοσηλεία σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Για προσπάθεια του Μένιου Φουρθιώτη να πετύχει είσοδο και νοσηλεία σε ψυχιατρικό ίδρυμα κάνει λόγο ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου νοσοκομείου.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, μιλώντας στο newsit.gr:

«ο Μένος Φουρθιώτης προσήλθε χθες Κυριακή, 23/5/2021, γύρω στις 12.30, στο Δρομοκαΐτειο το οποίο εφημέρευε, συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών. Ο κος Φουρθιώτης προσήλθε μετά από δικό του αίτημα να του γίνει ψυχιατρική εκτίμηση και εξέταση για να διαπιστωθεί αν χρίζει νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική».

Εκτός από τα μεροκάματα που φέρεται να έχει ζητήσει στη φυλακή, ένα ακόμη από τα αιτήματά του είναι η ειδική διατροφή, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει προβλήματα υγείας αλλά και κακή ψυχολογία. Μάλιστα φαίνεται να έχει κάνει από νωρίς λόγο για ψυχολογική στήριξη.

Στη χθεσινή του επίσκεψη στο Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με τον κο Γιαννάκο, ο Φουρθιώτης καθώς περίμενε τη σειρά του στα έκτακτα ιατρεία της εφημερίας «ζήτησε από τους νοσηλευτές νερό. Ένας νοσηλευτής του έφερε νερό από τον ψύκτη σε πλαστικό ποτηράκι αλλά ο κος Φουρθιώτης απάντησε πως δεν μπορεί να πιεί… τέτοιο νερό και πως πίνει μόνο εμφιαλωμένο. Οι νοσηλευτές που είχαν εύκαιρα εμφιαλωμένα νερά, του έδωσαν ένα μπουκαλάκι. Οι γιατροί τον είδαν τελικά γύρω στις 14.00. Τον εξέτασαν ενδελεχώς και για αρκετή ώρα, αλλά η ομάδα των ειδικών έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος νοσηλείας του και έτσι μετά το τέλος της εξέτασης, ο κος Φουρθιώτης αποχώρησε ξανά με τους αστυνομικούς για τις φυλακές Κορυδαλλού».

Πάντως, κατά τον κο Γιαννάκο το πιο ουσιώδες πρόβλημα σε περιπτώσεις σαν και αυτές, είναι ότι συχνά, οι επώνυμοι, προσπαθούν να πετύχουν την είσοδο τους στα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία για τους λάθους λόγους και με άλλα κίνητρα από τα πραγματικά (από την φροντίδα δηλαδή της ψυχικής τους υγείας). Ο κος Γιαννάκος τονίζει μάλιστα πως αυτή η συμπεριφορά, στην οποία οι δημόσιες ψυχιατρικές δομές γίνονται τα εφαλτήρια, για να επιτευχθούν άλλοι στόχοι, προκαλεί τελικά μια απαξίωση της έννοιας της ψυχικής υγείας ενώ συχνά αναστατώνει και μάταια όλους τους ανθρώπους που νοσηλεύονται και εργάζονται σε αυτά τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Όπως εξηγεί ο κος Γιαννάκος: «Κάποιοι από τους επώνυμους, εκμεταλλευόμενοι τη ψυχική τους κατάσταση, ζητάνε εισαγωγή σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, συχνά ανατρέποντας όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών με τα προνόμια που ζητούν είτε οι ίδιοι, είτε μέσω των δικηγόρων τους. Έχουμε πολύ τραυματική εμπειρία με την κα Βίκυ Σταμάτη, για την υπόθεση της οποίας όσο νοσηλευόταν στο Δρομοκαΐτειο, γιατροί και εργαζόμενοι έχουμε οδηγηθεί στα δικαστήρια. Η κα Σταμάτη επί ένα χρόνο είχε κάνει άνω-κάτω το νοσοκομείο, με τους δικηγόρους της να ζητούν συνεχώς εξτρά προνόμια και κάποια στιγμή δραπέτευσε κιόλας. Ευτυχώς δηλαδή που δεν εισήχθη ο κος Φουρθιώτης».

πηγή: rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email