Στ.Στεφάνου: Μεγάλος προβληματισμός για την δεύτερη υποχώρηση του κόμματος σε βουλευτικές

Ως αποτυχία χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, προσθέτοντας ότι επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τη δεύτερη υποχώρηση του κόμματος σε βουλευτικές εκλογές που έφτασαν σε ιστορικά χαμηλά.

Το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου. Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα ηγεσίας ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι αυτό θα συζητηθεί στο συνέδριο που άλλωστε, όπως είπε, γίνεται πάντα εκλογή Κ.Ε. Υπενθύμισε επίσης ότι στο ΑΚΕΛ οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν κατάφερε να εκπληρώσει τον εκλογικό στόχο που έθεσε, και αυτός ήταν να αποδείξει ότι δεν είναι το ίδιο με τα άλλα κόμματα ούτε στο κυπριακό, ούτε στα θέματα της οικονομίας ούτε στα θέματα της κοινωνίας.

Υπογράμμισε επίσης ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να προστατεύσει την κοινωνία και να επιφέρει την κοινωνική αλλαγή.

Ερωτηθείς τι θα κάνει το ΑΚΕΛ αναφορικά με την προεδρία της Βουλής, είπε ότι ακόμα δεν έχει συζητηθεί οτιδήποτε. Αυτό το θέμα, πρόσθεσε, θα συζητηθεί εντός των ημερών.

Αναφορικά με τις έδρες ο κ. Στεφάνου είπε ότι η έδρα που χάθηκε είναι στη Λεμεσό, ενώ μετακινείται μια έδρα από τη Λάρνακα στη Λευκωσία.

Σχολιάζοντας την άνοδο του ΕΛΑΜ είπε ότι θα συνεχίζει να αποτελεί την εφεδρεία του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης. Υπενθύμισε επίσης ότι μόνο το ΑΚΕΛ ασχολήθηκε με το κόμμα αυτό.

πηγή: dialogos.com.cy

Print Friendly, PDF & Email