Σκοτεινές εποχές…

γράφει στο peripteron.eu ο Βαγγέλης Πάλλας, ∆ηµοσιογράφος – Ερευνητής – Αναλυτής IFJ / SPJ

Υπάρχει ένας βαθύτατος προβληματισμός για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα μετά από τις αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του δημοσιογράφου θ.Κουκάκη που έχει δει το φώς της δημοσιότητας και εξισώνει την Ελλάδα με χώρες όπως η Ουγγαρία..Πρόσφατα έχει διαταχθεί διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράνομη πράξη παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου….. Για ένα αντίστοιχο περιστατικό που αφορά τον δημοσιογράφο Σταύρο Μαλιχούδη έχει εκδώσει ψήφισμα τον Νοέμβριο του 2021 η ΕΣΗΕΑ….

Την προσοχή της Ε.Ε έχει προκαλέσει η υπόθεση..του δημοσιογράφου θ.Κουκάκη ..απαράδεκτη οποιαδήποτε προσπάθεια υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών ..ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν …θα συμπεριλάβουμε στην έρευνα μας για τις παρακολουθήσεις …απαντά Ευρωβουλευτής της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής…

Η συγκεκριμένη περίπτωση επαναφέρει στο προσκήνιο επιλογές οι οποίες επαναφέρουν σκοτεινές περιόδους και την αντίληψη του πώς αντιλαμβάνεται η αστική τάξη την κοινοβουλευτική Δημοκρατία Σε μια αντανακλαστική κίνηση προχώρησε η ΑΔΑΕ.. λίγα εικοσιτετράωρα μετά τα δημοσιεύματα που αφορούν τις καταγγελίες του Δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου…..

Η ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας και η φίμωση της είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία όπως έθεσε το ζήτημα η Χάνα Νόιμαν ευρωβουλευτής των Πρασίνων των οποίων μέλη βρέθηκαν επίσης να παρακολουθούνται…..

Print Friendly, PDF & Email