Παλαιστίνιος Πρέσβυς: Βαθιά απογοήτευση από τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ, ευχαριστίες στον ελληνικό λαό

«Ο λαός μας αντιστέκεται στη βίαιη ισραηλινή κατοχή ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο ελληνικός λαός στη μακρά ιστορία του σύμφωνα με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο», τονιζει.

Την ευγνωμοσύνη των Παλαιστινίων στον «αδελφό ελληνικό λαό που στέκεται πάντα δίπλα [τους] υπερασπιζόμενος τις αρχές της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας» και τη βαθιά απογοήτευση και τον προβληματισμό του «από τις τελευταίες δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού άμαχου λαού» εξέφρασε με μήνυμά του ο Πρέσβυς του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι.

Η δήλωση του πρέσβυ, που μίλησε χτες στο TPP για το νέο κεφάλαιο της εθνοκάθαρσης, που ξεκίνησαν οι Ισραηλινοί τα τελευταία 24ωρα, απαντά στην σχετική δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που υιοθετεί πλήρως την γραμμή των ΗΠΑ και αναφέρει πως «η Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, οι οποίες είναι καταδικαστέες και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους».

Ολόκληρη η δήλωση του Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, έχει ως εξής:

«Είμαστε προβληματισμένοι και βαθιά απογοητευμένοι από τις τελευταίες δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού άμαχου λαού.

Περιμέναμε από την Ελλάδα “το λίκνο της δημοκρατίας” μια υποστηρικτική δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της, για τους Παλαιστινίους που διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στις απειλές εξόντωσης και τις συνεχείς επιθέσεις των ένοπλων αποίκων στην Ιερουσαλήμ καθ ‘όλη τη Μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα και τον Μήνα του Ραμαζανιού καθώς και οι Ισραηλινές απόπειρες εθνοκάθαρσης εναντίον των Παλαιστινίων κατοίκων της γειτονιάς Sheikh Jarrah στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και των βάναυσων επιθέσεων εναντίον του λαού μας στη Γάζα.

Ο λαός μας αντιστέκεται στη βίαιη ισραηλινή κατοχή ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο ελληνικός λαός στη μακρά ιστορία του σύμφωνα με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ας είμαστε σαφείς, το Ισραήλ δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του, αλλά υπερασπίζεται την αποικιακή επεκτατική κατοχή του.
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον αδελφό ελληνικό λαό που στέκεται πάντα δίπλα μας υπερασπιζόμενος τις αρχές της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας.».

πηγή: kar.org.gr

Print Friendly, PDF & Email