AVOT… Η οργάνωση που θέλει τον 4ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Στον απόηχο της κυβέρνησης Μπους στις ΗΠΑ, ας θυμηθούμε τις δραστηριότητες μιας ομάδας συμβούλων δημ. σχέσεων που συμβούλευε τον Πρόεδρο Μπους καθ’ όλη την διάρκεια των 2 περιόδων που κυβέρνησε τις ΗΠΑ.

Αισθητή είναι η παρουσία μιας ομάδας νεοσυντηρητικών στις ΗΠΑ και είναι γνωστή ως Americas For Victory OVER TERRORISM (AVOT), που έχει στόχο να «αναλάβει(;) τα άτομα και τις ομάδες που δεν κατανοούν τον πόλεμο του προέδρου Μπους κατά της τρομοκρατίας». Οι ομάδες αυτές πρέπει να «αναχαιτιστούν» τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Όσοι αγόρασαν πριν από δυο χρόνια περίπου N.Y.Times θα παρατήρησαν την ολοσέλιδη διαφήμιση της AVOT το κόστος της οποίας ανήλθε σε 128.000 δο­λάρια. Η AVOT χαρακτήρισε το ριζοσπαστικό ισλάμ «εχθρό» του παγκόσμιου συστήματος και επιτέθηκε κατά των Αμερικανών που χαρακτηρίζουν τη διεθνή στάση των ΗΠΑ «τρομοκρατική. Οι εξωτερικοί και εσωτερικοί «εχθροί» των ΗΠΑ, υπογραμμίζεται, -μι­σούν τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας που προ­σπαθεί να προωθήσει η Ουάσινγκτον…».

Οι εχθροί

Για να υποστηρίξει τα όσα πιστεύει, η AVOT δημοσίευσε και μια λίστα δηλώσεων από καθηγητές, γερουσιαστές, διανοούμενους και δημοσιογράφους που «εχθρεύονται» την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Ενδεικτικά αναφέρονται:

• Η γερουσιαστής Μαχίμ Ουάτερς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι ήταν λάθος η αρχική απόφαση των Αμερικανών να στηρίξουν την «τρελή» προ­σπάθεια του προέδρου Μπους κατά της παγκό­σμιας τρομοκρατίας.

• Ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος δήλωσε ότι ο «άξονος του κακού» είναι «αντιπα­ραγωγικός».

• Ο γερουσιαστής Ντενίς Κουσίνικ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον αντιτρομοκρατικό πόλεμο παιχνίδι ψευτών και ενός προέδρου που δεν έχει εκλεγεί από την πλειοψηφία του αμερικανικού λαού».

• Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «American Prospect», Ρόμπερτ Κούτνερ, ο οποίος αντιστέ­κεται μέσα από τα κείμενα του στην προοπτική ενός «μόνιμου» πολέμου κατά της τρομοκρα­τίας.

• Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Harper’s Magazine», Λ. Λαπχάμ, ο ποίος σε πρόσφατο άρθρο του υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές» μεθόδους στο Ιράκ και τα Βαλκάνια.

Η AVOT συνεργάζεται με τη συντηρητική ομάδα Empower America και στελεχώνεται από τους εξής:
• τον πρώην υπουργό Παιδείας Ουίλιαμ Μπένετ (που είναι και πρόεδρος της ομάδας),
• τον πρώην αρχηγό της CIA Τζ. Ουέσλι,
• τον πρώην αμυντικό σύμβουλο του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν, Φρανκ Γκόφνι,
• το νομικό σύμβουλο του Τζορτζ Μπους Ι. Ουίλιαμ Μπαρ.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Harper’s», η AVOT θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο συντηρητικό μέτωπο και να διεισδύσει στο Λευκό Οίκο. Ήδη, επισημαίνεται, -διαθέτει αρκετούς «φίλους» στο Πεντάγωνο και το γραφείο του αντιπροέδρου, Ντικ Τσέινι. Ο Τζ. Ουέσλι, για παράδειγμα, έχει ταξιδέψει ως εκπρόσωπος του Πενταγώνου στη Βρετανία με στό­χο τη συλλογή πληροφοριών που συνδέουν το Ιράκ με τα γεγο­νότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σημαντικές είναι και οι επαφές που διατηρεί η AVOT με τον Ρίτσαρντ Πέρλε, πρόεδρο της αμυ­ντικής επιτροπής του Πενταγώνου.

Οι φίλοι

Σημειώνεται ότι ο κ. Πέρλε είναι μόνιμος «θα­μώνας» του νεοσυντηρητικού think tank Amerion Enterprise Institute, το οποίο αποτελείται από μια μικρή αλλά σημαντική ομάδα αναλυτών και διαμορφωτών της αμερικανικής κοινής γνώμης. Η φιλοσοφία και η στρατηγική της AVOT θυμίζουν τις προσπάθειες μιας παρόμοιας ομάδας που δραστηριοποιήθηκε τη δεκαετία του 1990. Γνωστή ως American Council of Trustees and Alumni (ACTA), η ομάδα αυτή «στήθηκε» από τη σύζυγο του σημερινού αντιπροέδρου των ΗΠΑ και το γερουσιαστή Ιωσήφ Λίμπερμαν. Ενδεικτι­κή των επαφών που διατηρεί η AVOT είναι και η πηγή χρηματοδότησης της. Σύμφωνα με τον Τ. Λάμπε του Foreign Policy in Focus, n AVOT χρηματοδοτείται κυρίως από τον Λόρενς Κάντις, πρόεδρο του Repubton Jewish Coalition (RJC), ο οποίος συνεισέφερε 532.000 δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το RIC του Κάντις προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να δικτυωθεί με τους Ρεπουμπλικάνους, τους δεξιούς χριστιανούς και τους Εβραίους των ΗΠΑ.

WHO IS WHO

Η Americans for Victory Over Terrorism έχει στόχο τα άτομα και τις οργανώσεις που δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη του πολέμου των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας.

Μέλη της είναι προσωπικότητες του συντηρητικού χώρου και του εβραϊκού λό­μπι ενώ χρηματο­δοτείται κυρίως από φιλοϊσραηλινές οργανώσεις.

Το νέο «μωρό»

Η AVOT είναι το νέο «μωρό» του φιλοισραηλινού δικτύου, το οποίο χα­ρακτηρίζεται από:
• παράφορη και παθιασμένη πίστη στην έμφυτη «καλοσύνη» και στη «λυτρωτική» αποστολή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, αντιπά­θεια κατά της «δειλίας» και «ανανδρίας» των Αμερικανών φιλελεύθε­ρων και Ευρωπαίων συμμάχων,
• αναγκαιότητα υποστήριξης του Ισραήλ,
• πίστη στην πρωτοκαθεδρία της α­μερικανικής αμυντικής και στρατιωτικής ισχύος,

Σύμφωνα με τον Τζ. Ουέσλι, ο κό­σμος βρίσκεται στον «4ο παγκόσμιο πόλεμο» και η Ουάσινγκτον οφείλει να προβληματιστεί με τους νέους συμμάχους της.

«Φίλοι όπως η Αίγυπτος και η Σαου­δική Αραβία», υπογραμμίζει, δημιουργούν προβλήματα και διλήμματα στους συμμάχους μας» (εννοώντας το Ισραήλ). Η όποια κριτική ασκεί­ται κατά του προέδρου Μπους και του αντιτρομοκρατικού πολέμου, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Φρανκ Γκάφνι, -έχει στόχο να βλάψει την ε­θνική αποστολή των ΗΠΑ και να ενδυναμώσει τον εχθρό…». Ο στόχος της ομάδας, σύμφωνα με τον Ουί­λιαμ Μπένετ, δεν είναι να «σωπάσει τους Αμερικανούς πολίτες». Προς το παρόν, υπογραμμίζει, τα στελέχη της AVOT θα περιοριστούν σε μια σειρά πανεπιστημιακών και δημοσίων διαλέξεων. Τα μέλη της AVOT υποστηρίζουν τις δεξιές κυβερνήσεις του Ισραήλ και επιθυμούν την άμεση «απόσυρση» των ισλαμιστών από το Ιράν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δημόσιο γράμμα που υπέγραψε ο Ουίλιαμ Μπένετ μετά την 11η Σεπτεμ­βρίου σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος Μπους δεν πρέπει να πε­ριοριστεί μόνο στην Αλ Κάιντα, αλλά να επεκτείνει τον πόλεμο στο Ιράν, τη Συρία και το Λίβανο. Αναφορά γίνεται και κατά της PLO και άλλων ομάδων που υποστηρί­ζουν τρομοκρατικές ενέργειες στο Ισραήλ. Ίδωμεν…

13.03.08 ΠΑΛΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
@@@…Επαναφέρω στην μνήμη μας αυτό το άρθρο που γράφτηκε το 2008..επί ημερών Μπους του δεύτερου… .για το πώς κατασκευάζονται οι ( Εχθροί )……

 

Print Friendly, PDF & Email