Το ΑΚΕΛ δίπλα στον Παλαιστινιακό Λαό για τερματισμό της κατοχής

Μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας το Ισραήλ συνεχίζει από το 1967 να κατέχει τα Παλαιστινιακά εδάφη εκδιώκοντας τους νόμιμους κατοίκους από τη γη και τις περιουσίες τους, κατεδαφίζοντας τα σπίτια τους, επεκτείνοντας τους παράνομους εποικισμούς. Οι ΗΠΑ παρέχουν ανοχή και στήριξη στις συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από το κράτος του Ισραήλ. Η αναγνώριση των Ιεροσολύμων ως αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ, η αναγνώριση κυριαρχίας του Ισραήλ στα κατεχόμενα Συριακά Υψώματα Γκολάν και στους παράνομους εποικισμούς, αποτελούν κινήσεις των ΗΠΑ που δυναμιτίζουν τις δυνατότητες επίλυσης του Παλαιστινιακού.

Η κατοχή σήμερα επιφέρει διπλά δεινά στον Παλαιστινιακό λαό που υποφέρει από την πανδημία όπως όλοι οι λαοί, αλλά επιπρόσθετα η κατοχική δύναμη του στερεί την ελεύθερη πρόσβαση σε εμβόλια.

Σήμερα, 30 Μαρτίου, καθώς οι Παλαιστίνιοι όπου και να βρίσκονται τιμούν την «Ημέρα της Γης» – μια μέρα που καθιερώθηκε προς τιμή όσων αγωνίστηκαν και των όσων θυσίασαν τη ζωή τους τη μέρα αυτή το 1976, αντιστεκόμενοι στις παράνομες κατασχέσεις της γης τους από τις ισραηλινές αρχές, και τις διακρίσεις ενάντια στους Άραβες πολίτες του Ισραήλ – το ΑΚΕΛ επαναβεβαιώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του προς τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Ενώνουμε τη φωνή μας στην απαίτηση για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για τερματισμό του επί 14 χρόνια αποκλεισμού της Γάζας, για απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού. Απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ να θέσουν τέρμα στην ατιμωρησία του Ισραήλ και στις ίσες αποστάσεις. Απαιτούμε μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό το αυτονόητο: εγκαθίδρυση ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967 με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα.

πηγή: akel.org.cy

Print Friendly, PDF & Email