Ποιος φταίει για διασπορά του ιού και ποιος αγωνίζεται για την υγεία του λαού; Αλήθειες και ψέμματα

γράφει στο peripteron.eu ο Ηλίας Π. Σιώρας, Πρόεδρος Σωματείου Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Γενικός Γραμματέας ΕΙΝΑΠ

Ας μη ξεκινήσουμε από την αρχή της πανδημίας, αλλά από τις αρχές Ιούλη. Ο ανέλεγκτος τουρισμός, με τα ελάχιστα test που γίνονταν, η πολυκοσμία σε πλοία, λεωφορεία, μετρό, η απουσία μέτρων σε χώρους εργασίας και σε κλειστές δομές κ.λπ. έβαλαν “γερές βάσεις” για την έκρηξη του φθινοπώρου. Όλα έγιναν επειδή το επέβαλαν οι tour operators, οι πλοιοκτήτες, οι μεγαλοεργοδότες. Απλά η Κυβέρνηση τα υλοποίησε με προθυμία. Μετά ήρθαν και οι απαράδεκτες -επικίνδυνες- οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων και το πρόβλημα γιγαντώθηκε. Όλα τα παραπάνω είναι επαρκώς τεκμηριωμένα όχι μόνο από την Ελληνική επιστημονική κοινότητα, αλλά και από την παγκόσμια. Σύσσωμη η αστική τάξη – και η κυβέρνηση – ενοχοποίησαν το λαό, γιατί δήθεν δεν εφάρμοσε μέτρα ατομικής ευθύνης. Το επιχείρημα αυτό καταρρίφθηκε και επιστημονικά και στη συνείδηση του λαού.

Μετά βρήκαν … άλλους “εχθρούς”, υπεύθυνους για τη διασπορά: Τις διεκδικήσεις του κινήματος. Στις πύλες των νοσοκομείων και των εργοστασίων – είπαν ψευδώς – ότι εκεί έγινε διασπορά. Εκεί δηλαδή που γίνονταν με όλα τα μέτρα προ- στασίας, αγωνιστικές κινητοποιήσεις για υλοποίηση μέτρων κατά της πανδημίας και κατά του νέου εργασιακού μεσαίωνα.

Έλεγαν: Τι τις θέλουν τις συγκεντρώσεις; Αφού όλοι παλεύουμε ενάντια στον ίδιο εχθρό. Η πορεία της πανδημίας μέχρι σήμερα όμως αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Ότι οι υγειονομικοί, από τη μία, παλεύουν για την υγεία του λαού. Από την άλλη, η κυβέρνηση παλεύει να βρει το ανύπαρκτο “ιδανικό μείγμα” ανάμεσα σε κέρδη και υγεία. Και όλοι καταλαβαίνουμε ποιος κερδίζει. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα κέρδη και τα δωράκια που γίνονται στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Τι δεν ακούσαμε!

• Είμαστε ανεύθυνοι όταν πραγματοποιήσαμε τη μεγάλη σύσκεψη συνδικάτων τέλος Σεπτέμβρη.

• Προκαλέσαμε μεγάλη διασπορά στις 7 Οκτώβρη, ημέρα καταδίκης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Ότι δηλαδή ανεύθυνοι ήταν οι διαδηλωτές και όχι οι απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομίας με μάνικες και δακρυγόνα που προκάλεσαν πανικό και συνωστισμό.

• Έκαναν την πάπια σε θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, σε διάφορες εκκλησίες. Παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, η κυβέρνηση προτί- μησε τη διασπορά αντί για μέτρα αποστασιοποίησης. Το παραδέχθηκε δυστυχώς με ωμό τρόπο, ο Υπ. Ανάπτυξης. Το πόσο έχουμε δίκιο φαίνεται και από το γεγονός ότι μετά τις 7 Οκτώβρη δεν υπήρξε κύμα διασποράς, ΥΠΗΡΞΕ ΟΜΩΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΚΥΜΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ.

• Ήρθε η επέτειος του Πολυτεχνείου και όχι μόνο λοιδόρησαν την αξία της επετείου, αλλά προετοίμα- σαν και εφάρμοσαν για 4 ημέρες χουντικής έμπνευσης κλίμα. Δεν το έκαναν φυσικά για … προστασία της υγείας, αλλά για να μειώσουν και αλλοτριώσουν το πνεύμα της εξέγερσης. Βέβαια την πάτησαν πανηγυρικά! Οι δυνάμεις του κινήματος με πρωτοστάτη το ΚΚΕ και την επέτειο τίμησαν και κοιμισμένες συνειδήσεις ξύπνησαν και τα μέτρα υγιεινής τήρησαν και τις δυνάμεις καταστολής έπιασαν στον ύπνο!! Ποιοι διέσπειραν τον ιό στις 17 Νοέμβρη; Οι δυνάμεις της αστυνομίας που επιτέθηκαν απρόκλητα, έθεσαν σε κίνδυνο διαδηλωτές με εντολή της Κυβέρνησης. Ποιοι νόσησαν; Οι ίδιοι αστυνομικοί που ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα, τέθηκαν σε συνθήκες συγχρωτισμού και νόσησαν. Ενώσεις αστυνομικών τα κατήγγειλαν αυτά, όχι οι διαδηλωτές.

• Την ίδια τακτική δυσφήμησης των αγώνων τήρησαν οι καθεστωτικές δυνάμεις με καλοπληρωμέ- νους παπαγάλους και στις 26 Νοέμβρη στην Πανελλαδική απεργία. Έχουν μίσος στις διεκδικήσεις. Οι απεργοί που στήθηκαν στις πόρτες των εργοστασίων, των νοσοκομείων, των λιμανιών, τηρώντας τα μέτρα προστασίας έφεραν αλλεργία στην εργοδοσία και στουςέμμισθους προπαγανδιστές της πλουτοκρατίας. Τον αγώνα θέλουν πρώτα να καταπνίξουν. Τα μέτρα για την πανδημία έρχονται δευτερότριτα.

• Την ίδια τακτική ακολούθησαν και στις 6 Δεκέμβρη, επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου, όπου δεν άφηναν ομάδες των δύο ατόμων να καταθέσουν ένα λουλούδι.

• Τα ίδια και στις 10 Δεκέμβρη ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

• Η πανδημία φούντωνε, το τυφλό-οριζόντιο lockdown χτύπαγε αλύπητα εργαζόμενους και μικρο- μεσαίους επαγγελματίες και την ίδια ώρα, αντί να παρθούν τα μέτρα που πρότεινε το κίνημα, η Κυβέρνηση εναπόθεσε ΌΛΕΣ τις ελπίδες ΜΟΝΟ στο εμβόλιο, γνωρίζοντας ότι δεν φτάνει για την ανοσία, αν δεν υλοποιηθούν οι προτάσεις μας. Σε ότι αφορά στο σαφώς απαραίτητο εμβόλιο πολλά έχουν γραφτεί για τον αριθμό των δόσεων, για το προσωπικό που απαιτείται, από πολλούς και από τον γράφοντα.

• Στις πιο κρίσιμες – μέχρι στιγμής – ημέρες της πανδημίας, διατάχθηκε ΕΔΕ ενάντια σε γιατρούς επειδή ΑΥΤΟΙ δήθεν έφταιγαν που μολύνθηκαν και όχι το επάγγελμά τους. Καλούνταν μαχόμενοι υγειονομικοί από εισαγγελείς για “απειθαρχία” με αφορμή τη 17η Νοέμβρη, μετακινούνταν αυθαίρε- τα γιατροί και νοσηλευτές από ΚΥ και νοσοκομεία σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας, αντί να γίνουν διορισμοί και άλλα … ωραία πράγματα, με στόχο να υπάρχει σιγή από τους “ήρωες”.

• Ποτέ δεν επέτρεψαν συναθροίσεις εργαζομένων παρά το ότι τηρούσαν τα μέτρα προστασίας. Αντίθετα… επέτρεπαν απειλές σε συνδικαλιστές επειδή μιλούσαν σε ΜΜΕ, ή επειδή έβαλαν τις τηλεο- πτικές κάμερες στο προαύλιο του νοσοκομείου σε στιγμές κινητοποίησης. Δεν σεβάστηκαν την ηρωική προσπάθεια ειδικευόμενων που ήταν πρωτοπόροι στις μονάδες covid και ταυτόχρονα στη διεκδίκηση. Μόνο “εντέλεστε” επιφύλαξαν για αυτούς. Σεβάστηκαν όμως το ιερατείο. Διακριτική ευγενική σύσταση στους πιστούς να αραιώσουν, (παρ’ ότι δυστυχώς είχαμε πολλούς ιερείς προσβεβλημένους από τον ιό, ακόμα και μητροπολίτες που απεβίωσαν) αλλά στους διαδηλωτές που τηρούσαν τα μέτρα προστασίας έριξαν ορυμαγδό “ευγενικών” δακρυγόνων και έκαναν μαζικές “ευγενικές” προσαγωγές

• Το κερασάκι στην τούρτα προσέθεσε η ηγεσία του Υπ. Υγείας που στις 8/1 που ξεστόμισε ότι αν χιλιάδες συνάνθρωποί μας πέθαναν εκτός ΜΕΘ από κορωνοιό, ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ!! Αυτός και μόνο ο ισχυρισμός ξεχειλίζει το θυμό των “ηρώων” που από πραγματικούς υπερασπιστές της ζωής θα μπορούσε εύκολα κάποιος να τους χαρακτηρίσει από ήρωες, φονιάδες! Όλη η κοινωνία πρέπει να ορθώσει τείχος στον ευτελισμό της υπόστασης του λειτουργήματός μας και να διεκδικήσει μαζί μας τα αυτονόητα.

• Σύμφωνα με τους ειδικούς, επέρχεται πιθανώς παράταση του 2ου κύματος ή τρίτο κύμα. Ας απο- κτήσουν συναίσθηση τουλάχιστον, όλοι αυτοί που ευθύνονται για τη διασπορά του ιού και για το χλευασμό των υγειονομικών, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΨΥΧΑ ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΗ ΜΕΘ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΡΘΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Print Friendly, PDF & Email