Παρέμβαση της δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες Κώστα Βαξεβάνη

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνουν οι καταγγελίες του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διαπιστωθεί αν και από ποια πρόσωπα έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως η πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Ο Κώστας Βαξεβάνης με την κατάθεση του αναμένεται να ανοίξει την αυλαία της έρευνας που θα διενεργήσει η Ασφάλεια.

Ο δημοσιογράφος με χθεσινό του άρθρο με τίτλο “Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία” ισχυρίζεται ότι δέχθηκε προειδοποιήσεις για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του. Όπως αναφέρει “αναγκάζεται” να αποκαλύψει μια σειρά γεγονότων και αυτό είναι, “αποτέλεσμα πίεσης και πεποίθησης πως είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας μου.”

“Δεν περιμένω τίποτα από την Αστυνομία, αν και της ανήκει πλήρως η ευθύνη για ό,τι συμβεί σε εμένα, την οικογένεια ή τους εκατό εργαζόμενους στο Documento, που δεν δίνουν μάχη για το μεροκάματο αλλά μάχη κατά της διαφθοράς. Ξέρουμε πως μοναδική ουσιαστική δύναμη και προστασίας μας είναι ο κόσμος, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, που θέλει να ζει σε ένα δημοκρατικό κράτος που δεν έχει δεσμούς με το παρακράτος.” καταλήγει στο άρθρο του ο Κώστας Βαξεβάνης.

πηγή: sofokleousin.gr

Print Friendly, PDF & Email