Τραυματισμένα πουλιά στη Λήμνο πεθαίνουν αβοήθητα «επειδή η μόνη εταιρεία που κάνει δρομολόγια προς Λαύριο αρνείται να τα μεταφέρει ασυνόδευτα»

Σύμφωνα καταγγελία του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ, ενώ όλες οι άλλες εταιρείες στο Αιγαίο μεταφέρουν τραυματισμένα άγρια πουλιά, που ΔΕΝ έχουν ιδιοκτήτη και που ιδιοκτήτης τους είναι η ελληνική πολιτεία, κι έτσι λαμβάνουν περίθαλψη και επιστρέφουν στα νησιά τους υγιή, η μοναδική εταιρεία που εξυπηρετεί τη Λήμνο έχει αφήσει ήδη πολλά τραυματισμένα πουλιά να πεθάνουν αβοήθητα στο νησί.

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος ΑΝΙΜΑ αναδεικνύοντας το ζήτημα προστασίας των πουλιών που διαμένουν στη Λήμνο και χρήζουν βοήθεια.

Όπως επισημαίνει στην καταγγελία της η μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία που εξυπηρετεί το νησί αρνείται να μεταφέρει τραυματισμένα άγρια πουλιά ασυνόδευτα με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να πεθαίνουν ασυνόδευτα. «Τα πουλιά πεθαίνουν στη Λήμνο-επειδή η μοναδική εταιρεία που κάνει δρομολόγια προς Λαύριο αρνείται να τα μεταφέρει ασυνόδευτα. Ενώ όλες οι άλλες εταιρείες στο Αιγαίο μεταφέρουν τραυματισμένα άγρια πουλιά, που ΔΕΝ έχουν ιδιοκτήτη και που ιδιοκτήτης τους είναι η ελληνική πολιτεία, κι έτσι λαμβάνουν περίθαλψη και επιστρέφουν στα νησιά τους υγιή, η εταιρεία που εξυπηρετεί τη Λήμνο έχει αφήσει ήδη πολλά τραυματισμένα πουλιά να πεθάνουν αβοήθητα στο νησί» επισημαίνει.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία ακόμη και στις εκκλήσεις του τοπικού δασαρχείου παραμένει ανένδοτη. «Ακόμη κι αν οι συνεργάτες μας εκεί προτείνουν να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι το πλοίο ουδεμίαν ευθύνην φέρει κλπ» αναφέρει, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς, δεν μπορεί ένας πολίτης να κάνει ένα aller retour ταξίδι για να φέρει το ζώο κι άλλο ένα για να το επιστρέψει όταν γίνει καλά».

«Χρειάζεται απλώς ένας καπετάνιος πατριώτης να ερμηνεύσει σωστά τη νομοθεσία, που αφορά οικόσιτα ζώα, και να δεχτεί να μεταφέρει το ζώο στο μικρό χαρτόκουτό του, να πληρωθεί και το κόστος μεταφοράς του σαν δέμα. Και τέτοιος καπετάνιος δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα» επισημαίνει και καταλήγει:

«Ήδη έχουν πεθάνει γεράκια αβοήθητα σε χέρια εθελοντών, και μια πετροτριλίδα με σπασμένα πόδια περιμένει ακόμη κάποιον να δείξει ευαισθησία….

Κάνουμε έκκληση, αν κάποιος προτίθεται άμεσα να ταξιδέψει από Λήμνο προς τα εδώ, να επικοινωνήσει μαζί μας.

Κι ακόμη ποιο ηχηρή έκκληση στην εταιρεία, να αλλάξει τη στάση της προς όφελος της ελληνικής φύσης».

πηγή: kar.org.gr

Print Friendly, PDF & Email