Χιλιάδες Αμερικανοί μαθητές γυμνασίου εξαναγκάστηκαν παράνομα στο Σώμα Εκπαίδευσης Κατώτερων Εφέδρων Αξιωματικών

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πάλλας, Δημοσιογράφος – Ερευνητής – Αναλυτής IFJ/SPJ

Καθώς οι ΗΠΑ επεκτείνουν τον πόλεμο ΗΠΑ/ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας και προετοιμάζονται για πόλεμο με την Κίνα, ο στρατός αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη έλλειψη νέων νεοσύλλεκτων. Μεγάλοι αριθμοί νέων είναι ολοένα και πιο επιφυλακτικοί, αν όχι εχθρικοί, για να υπηρετήσουν στο στρατό. Σε απάντηση, οι σχολικές αρχές και οι ένοπλες υπηρεσίες αναγκάζουν τα παιδιά κατά χιλιάδες, πιθανώς δεκάδες χιλιάδες, στο Σώμα Εκπαίδευσης Κατώτερων Εφέδρων Αξιωματικών (JROTC) στα λύκειά τους.

Η συμπαιγνία των λυκείων στην εφαρμογή της υποχρεωτικής εγγραφής στο JROTC, παραβίαση τόσο του διεθνούς δικαίου όσο και των στρατιωτικών κανόνων, επισημάνθηκε από τους New York Times τον Δεκέμβριο. Προσπαθώντας να ελέγξουν τις ζημιές, τέσσερις Δημοκρατικοί νομοθέτες —οι γερουσιαστές Bernie Sanders (Βερμόντ) και Elizabeth Warren (Μασαχουσέττες) και οι εκπρόσωποι Ted Lieu (Καλιφόρνια) και Chrissy Houlahan (Πενσυλβάνια) — ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Άμυνας να απαντήσουν σε μια σειρά των ερωτήσεων.

Στο άρθρο του Δεκεμβρίου, οι Times ανέφεραν ότι εκατοντάδες αιτήματα για δημόσια αρχεία είχαν αποδείξει ότι «χιλιάδες μαθητές δημοσίων σχολείων διοχετεύονταν στις τάξεις [JROTC] χωρίς να τους έχουν επιλέξει ποτέ, είτε ως ρητή απαίτηση είτε με αυτόματη εγγραφή».

Η Andreya Thomas είπε στους Times ότι εγγράφηκε αυτόματα ως πρωτοετής στο Pershing High στο Ντιτρόιτ. Είπε ότι ζήτησε να της επιτραπεί να εγκαταλείψει το JROTC, αλλά οι διευθυντές του σχολείου αρνήθηκαν. Δεν ήταν μόνη που εγγράφηκε ακούσια στο JROTC. Το ενενήντα τοις εκατό της τάξης πρωτοετών μαθητών 2021-22 του σχολείου εγγράφηκε. Η Τόμας συχνά παρέλειπε το μάθημα και έπαιρνε βαθμό αποτυχίας, αλλά παρ’ όλα αυτά την επέστρεφαν για το δεύτερο έτος. Είπε ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων προώθησαν τον ισχυρισμό ότι μια στρατιωτική καριέρα θα μπορούσε να βοηθήσει στην πληρωμή για το κολέγιο.

Τρία άλλα λύκεια στην Κοινοτική Περιοχή Δημόσιων Σχολείων του Ντιτρόιτ εγγράφουν περισσότερο από το 75 τοις εκατό των μαθητών τους στην ένατη τάξη σε στρατιωτική εκπαίδευση. Το Ντιτρόιτ απέχει πολύ από το να είναι μοναδικό. Ο κατάλογος των σχολείων που εξαναγκάζουν τους μαθητές στο JROTC εκτείνεται στις ΗΠΑ.

Ο γονέας από τη Φλόριντα, Julio Mejia, είπε στους Times ότι στην κόρη του αρνήθηκε αρχικά η άδεια να εγκαταλείψει το JROTC. Μόνο αφού συναντήθηκε προσωπικά με αρκετούς διαχειριστές, μπορούσε να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή της από το πρόγραμμα.

Πόλεις των οποίων τα σχολεία εγγράφονται πάνω από το 75 τοις εκατό των μαθητών περιλαμβάνουν: Vincent, Alabama; Spring, Τέξας; Μπατόν Ρουζ, Λουιζιάνα; Cape Coral, Φλόριντα; Charlotte, Βόρεια Καρολίνα; Μέμφις, Τενεσί; Port Gibson, Μισισιπή; Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια. Πόλεις όπου περισσότεροι από τους μισούς μαθητές συμμετέχουν στην εκπαίδευση ROTC περιλαμβάνουν τη Βαλτιμόρη, την Ατλάντα, τη Βοστώνη, το Ντάλας, το Χιούστον Μαϊάμι, το Σεντ Λούις και την Ουάσιγκτον.

Το εκπαιδευτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Chalkbeat έχει τεκμηριώσει εκτεταμένη υποχρεωτική εγγραφή στο JROTC στο Σικάγο. Μια έκθεση του 2021 ανέφερε τη μαζική παρουσία του στρατού, με την εγγραφή 7.800 μαθητών σε 44 σχολεία. Το ότι τα δημόσια σχολεία του Σικάγο είχαν το υψηλότερο ποσοστό μαθητών σε στρατιωτικά μαθήματα στη χώρα ήταν «σημείο υπερηφάνειας» για τη Δημοκρατική Δήμαρχο Λόρι Λάιτφουτ, είπε ο Τσάλκμπιτ. Οι αγανακτισμένοι γονείς του Σικάγο εξέθεσαν τις υποχρεωτικές πρακτικές και ανάγκασαν να τερματίσουν την απαίτηση, αφού αποκάλυψαν ότι σε τέσσερα σχολεία, το 100 τοις εκατό των παιδιών ήταν εγγεγραμμένα.

Επανειλημμένα, έχει δοθεί προσοχή στις νομικές και ηθικές παραβιάσεις του JROTC. Η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Νέας Υόρκης αμφισβήτησε τη σχολική περιφέρεια του Μπάφαλο για την παραβίαση των δικαιωμάτων των μαθητών το 2005. Οι γονείς του Σαν Ντιέγκο εξέθεσαν παρόμοιες πρακτικές το 2008.

Το 2011, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εξέδωσε μια εκτενή έκθεση με τίτλο «Στρατιώτες της δυστυχίας», η οποία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για παραβιάσεις του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου των Ηνωμένων Εθνών για τα «Δικαιώματα του Παιδιού», που επικυρώθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ στο 2002, με στόχο τη στρατολόγηση παιδιών κάτω των 17 ετών. Η ACLU έγραψε: «Τα δημόσια σχολεία χρησιμεύουν ως βασικοί χώροι στρατολόγησης για τον στρατό και οι γενικά αποδεκτές διαδικασίες του αμερικανικού στρατού για στρατολόγηση μαθητών γυμνασίου παραβιάζουν ξεκάθαρα το Προαιρετικό Πρωτόκολλο».

Η ACLU επικαλέστηκε επίσης τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Άμυνας που συγκροτήθηκε βάσει των διατάξεων του νόμου «No Child Left Behind Act» που ψηφίστηκε το 2001, που υποστηρίχθηκε από τα δύο κόμματα, ο οποίος εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο να συλλέγει δεδομένα για 16χρονους και να τα παρέχει σε στρατολόγους. Η ACLU επεσήμανε επίσης το πρόγραμμα προ-JROTC, Middle School Cadet Corps (MSCC), το οποίο στρατολογεί άτομα ηλικίας έως 11 ετών.

Οι «Στρατιώτες της Ατυχίας» τεκμηριώνουν το επιχείρημά τους επικαλούμενοι το εγχειρίδιο στρατολογητών του Στρατού, το οποίο διανέμεται σε περισσότερους από 10.000 στρατολόγους. Δηλώνει, «Αν περιμένετε μέχρι να γίνουν τελειόφοιτοι [Λυκείου], είναι μάλλον πολύ αργά».

Σε αυτούς τους υπευθύνους προσλήψεων ανατίθεται η ευθύνη για όλους τους νέους που φοιτούν σε ένα συγκεκριμένο λύκειο και τους δίνεται η οδηγία να «διεισδύσουν αποτελεσματικά στη σχολική αγορά» και «να είναι τόσο χρήσιμοι και τόσο πολύ μέρος της σχολικής σκηνής ώστε να είστε σε συνεχή ζήτηση».

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων συμβουλεύονται να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητά τους «προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ως βοηθοί προπονητές ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στίβου, μπέιζμπολ ή πάλης», να «προσφέρουν να είναι συνοδός ή συνοδός για δραστηριότητες επιστροφής στο σπίτι και στέψη», στο «[δ] eliver donuts και καφέ για το διδακτικό προσωπικό μία φορά το μήνα», για να «συμμετάσχουν εμφανώς στις δραστηριότητες του μήνα Ισπανικής Κληρονομιάς και Μαύρης Ιστορίας…» για να «γίνουν φίλοι με τους ηγέτες των φοιτητών, όπως τον πρόεδρο σπουδαστών ή τον αρχηγό της ομάδας ποδοσφαίρου, στους οποίους οι recruiters μπορούν να εξελιχθούν σε COI (κέντρα επιρροής) που μπορούν να ενθαρρύνουν άλλους μαθητές να καταταγούν.”

Οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μαθητών και των γονιών τους ήταν τόσο κατάφωρες που ακόμη και κάποιοι στρατιωτικοί έχουν αντιταχθεί. Ο εκπαιδευτής του JROTC και συνταξιούχος ταγματάρχης του στρατού William White δίδαξε σε τρεις πολιτείες και είπε ότι η εγγραφή ήταν μια συνεχής έμφαση. Είπε στους Times, «Τα παιδιά αναγκάστηκαν να μπουν στο πρόγραμμα», παραδεχόμενος ότι ακόμη και ο ίδιος αντιμετώπισε πλήγμα όταν προσπάθησε να βοηθήσει τα παιδιά να βγουν από το μάθημα.

Οι Times ανέφεραν επίσης ότι τουλάχιστον 33 από τους εκπαιδευτές του προγράμματος κατηγορήθηκαν για υποθέσεις σεξουαλικής κακής συμπεριφοράς που αφορούσαν μαθητές. Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων προβολέων, το Πεντάγωνο παραδέχτηκε 114 κατηγορίες για βία, σεξουαλική κακοποίηση ή σεξουαλική παρενόχληση από εκπαιδευτές του JROTC τα τελευταία 10 χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Jackie Speier, πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών από την Καλιφόρνια, η κακοποίηση είναι πολύ πιο αχαλίνωτη. «Είναι ανατριχιαστικό να σκεφτόμαστε ότι αφού έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το θέμα για περισσότερα από 10 χρόνια στο στρατό – όπου γνωρίζουμε ότι τα κρούσματα ξεπερνούν τις 20.000 με 30.000 ετησίως και μόνο 5.000 αναφέρουν, και γνωρίζουμε ότι η αλυσίδα διοίκησης ήταν μέρος του το πρόβλημα – το να έρθω να το δω αυτό να συμβαίνει στις τάξεις μας, στο γυμνάσιο, είναι τραυματικό για μένα, για να είμαι πολύ ειλικρινής», είπε.

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο συχνά καλείται ο στρατός στο χαλί, τα προγράμματα συνεχίζουν να επεκτείνονται.

Τι είναι το JROTC;

Οι δόκιμοι JROTC (παιδιά μεταξύ 12 και 17 ετών) υποβάλλονται σε εκπαίδευση φυσικής κατάστασης στρατιωτικού τύπου, ασκούνται σαν στρατιώτης, μαθαίνουν σκοπευτικά και στρατιωτική ιστορία και φορούν στολές. Εν ολίγοις, οι μαθητές βιώνουν «μια γεύση από τον στρατό» υπό την καθοδήγηση ενός συνταξιούχου στρατιωτικού. «Η μόνη λέξη που μπορώ να σκεφτώ είναι «κατήχηση», είπε ο γονέας από τη Φλόριντα, Julio Mejia.

Η κυβέρνηση έχει επενδύσει εδώ και καιρό στο JROTC και το συνοδευτικό του πρόγραμμα που βασίζεται στο κολέγιο, το ROTC, ακριβώς για να κατηχήσει τον πατριωτισμό, την «πειθαρχία» και την υπακοή στην εξουσία και, κυρίως, για να αυξήσει τη στρατιωτική στράτευση.

Το JROTC ξεκίνησε το 1916 κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ενός πολέμου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 Αμερικανούς και 20 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο γυμνάσιο επεκτάθηκε σημαντικά το 1964, σύμφωνα με τη ζήτηση για περισσότερους Αμερικανούς στρατιώτες στο Βιετνάμ. Αυτός ο πόλεμος στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 50.000 Αμερικανών.

Επί του παρόντος, έξι από τους οκτώ κλάδους του στρατού των ΗΠΑ (Στρατός, Πολεμική Αεροπορία, Ναυτικό, Σώμα Πεζοναυτών, Ακτοφυλακή, Διαστημική Δύναμη) διαθέτουν προγράμματα JROTC που εκπαιδεύουν μισό εκατομμύριο φοιτητές ετησίως. (Το πρόγραμμα Space Force βρίσκεται ακόμη στο στάδιο ανάπτυξης.)

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτά τα προγράμματα στοχεύουν σε κοινωνικοοικονομικά μειονεκτούντες, οι οποίοι έχουν λιγότερες επιλογές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή ανησυχούν ιδιαίτερα για το χρέος των φοιτητικών δανείων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται από τους Times , το 40 τοις εκατό των προγραμμάτων JROTC είναι σε σχολεία της πόλης, εξυπηρετώντας έναν μαθητικό πληθυσμό με ποσοστό 50 τοις εκατό μειονοτήτων. Ιδιαίτερα υψηλές εγγραφές αναφέρθηκαν (μεταξύ 75 και 100 τοις εκατό μιας ετήσιας τάξης) σε περιοχές χαμηλού εισοδήματος του Ντιτρόιτ, Λος Άντζελες, Φιλαδέλφεια, Οκλαχόμα Σίτι και Mobile, Αλαμπάμα. Το JROTC ήταν ένα ουσιαστικό συστατικό του «οικονομικού σχεδίου», διοχετεύοντας στρατιωτικούς εθελοντές που προέρχονται από φτωχά τμήματα της εργατικής τάξης.

Ο στρατός στοχεύει επίσης σχολικές περιφέρειες που ταλαιπωρούνται από πολυετή περικοπές προϋπολογισμού. Τα κράτη έχουν επιτρέψει τις τάξεις του JROTC να κατηγοριοποιούνται ως «φυσική αγωγή», επιτρέποντας έτσι στα σχολεία να απολύουν δασκάλους PE και να αντικαθιστούν εκπαιδευτές ROTC. Αυτοί οι στρατιωτικοί βετεράνοι, που βγάζουν κατά μέσο όρο 50.000 $ ετησίως, δεν απαιτείται να έχουν πτυχίο ή να είναι πιστοποιημένοι για να διδάξουν. Περίπου το ήμισυ του μισθού τους καλύπτεται από τον στρατό, ο οποίος πληρώνει επίσης τις στολές των μαθητών και άλλα πρόσθετα σύνεργα. Με αυτόν τον τρόπο, το ROTC, με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στη διάθεσή του, δωροδοκούσε τα σχολεία με δημοσιονομικές διορθώσεις. Για το οικονομικό έτος 2021, ο προϋπολογισμός του JROTC ήταν περίπου 428 εκατομμύρια δολάρια.

Ο στρατός παρέχει επίσης σχολικά βιβλία, μια άλλη εξοικονόμηση κόστους για τα σχολεία. Αλλά αυτό το εκπαιδευτικό υλικό είναι συχνά κάτι περισσότερο από πατριωτική και φιλοπολεμική προπαγάνδα. Η έκθεση των New York Times ανέφερε ξεκάθαρα ψέματα που δικαιολογούν τον πόλεμο του Βιετνάμ, ψευδείς ισχυρισμούς για τον βομβαρδισμό των ΗΠΑ στη Λιβύη, τον δόλιο υποβάθμιση της αμερικανικής κατάρριψης ενός ιρανικού επιβατικού αεροσκάφους που σκότωσε 290 ανθρώπους το 1988 και άλλα. Δύο διαφορετικά εγχειρίδια, που αναθεωρήθηκαν από τους Times, αποδίδουν την ήττα των ΗΠΑ στο Βιετνάμ σε «περιορισμούς» από την κορυφή, απηχώντας τη φασιστική άποψη του στρατηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Curtis LeMay, ο οποίος αποτέφρωσε τα δύο τρίτα των ιαπωνικών πόλεων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αργότερα κάλεσε για «βομβαρδισμό του Ανόι πίσω στη Λίθινη Εποχή».

Ορισμένοι διευθυντές σχολείων έχουν αναπτύξει το JROTC ως μέσο για την προώθηση της στρατιωτικής πειθαρχίας και της υπακοής ως αντίδοτο στις τρομερές επιπτώσεις της κοινωνικής κρίσης στους νέους, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η έξαλλα δεξιά National Rifle Association (NRA) διοχετεύει εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα του JROTC και χορηγεί διαγωνισμούς στους οποίους στρατολογούν στρατιώτες. Οι εκπαιδευτές του JROTC συχνά ενθαρρύνουν τους δόκιμους να συμμετάσχουν στην NRA και προσέφεραν εθελοντές μαθητές να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων της NRA.

Κρίση στρατολόγησης στρατιωτικών

Οι νέοι έχουν δει τις ΗΠΑ σε πόλεμο όλη τους τη ζωή, καθώς οι αμερικανικοί πόλεμοι ξένων λεηλασιών μαίνονται για περισσότερα από 30 χρόνια. Από την εισβολή της Καταιγίδας της Ερήμου στο Ιράκ το 1991 έως τον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999, τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που ξεκίνησε με την εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001, την επανεισβολή «σοκ και δέος» στο Ιράκ το 2003 και βάναυσους βομβαρδισμούς και επεμβάσεις στο Συρία, Λιβύη και άλλα—το αμερικανικό σχέδιο για παγκόσμια κυριαρχία έχει μετασταθεί σε πόλεμο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας με πυρηνικά όπλα.

Πολλοί έχουν δει μέλη της οικογένειάς τους να επιστρέφουν από αυτούς τους πολέμους, υποφέροντας από PTSD ή τραυματισμούς, με ανεπαρκή ιατρική φροντίδα και χωρίς αξιοπρεπείς προοπτικές εργασίας. Αυτό είχε βαθύ κοινωνικό αντίκτυπο.

Ως αποτέλεσμα, «Κάθε κλάδος του αμερικανικού στρατού αγωνίζεται να επιτύχει τους στόχους στρατολόγησης για το οικονομικό έτος 2022», ανέφερε το NBC, επικαλούμενο «πολλαπλούς στρατιωτικούς και αμυντικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και αριθμούς που ελήφθησαν από το NBC News δείχνουν και τα δύο χαμηλό ποσοστό ρεκόρ. νέων Αμερικανών που είναι επιλέξιμοι να υπηρετήσουν και ένα ακόμη μικρότερο ποσοστό πρόθυμο να το εξετάσει».

Η έκθεση συνέχισε: «Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι κορυφαίοι ηγέτες του Πενταγώνου τώρα αναζητούν τρόπους να βρουν νέους νεοσυλλέκτες για να συμπληρώσουν τις τάξεις της δύναμης όλων των εθελοντών», προσθέτοντας ότι ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Kathleen Hicks εξέτασαν το έλλειμμα. «ένα σοβαρό ζήτημα», για το οποίο «συναντώνται συχνά με άλλους ηγέτες».

Η «ανησυχία» από την πλευρά των ισχυρών Σάντερς και Γουόρεν του Δημοκρατικού Κόμματος θα αποδειχθεί απλώς άλλη μια σε μια μακρά σειρά συγκάλυψης κακοποίησης νέων από το JROTC. Το πραγματικό μέλημα των Δημοκρατικών είναι το επαρκές προσωπικό και τα πυρομαχικά για την προβολή της ισχύος των ΗΠΑ σε όλη την Ασία και τον κόσμο, καθώς η άρχουσα τάξη εμπλέκεται σε περαιτέρω πολέμους για λογαριασμό της Wall Street.

Περισσότερο από ποτέ, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν τις κλιμακούμενες απαιτήσεις του στρατού για νεοσύλλεκτους. Όλοι οι προαναφερθέντες νομοθέτες που επικοινώνησαν με τα Υπουργεία Παιδείας και Άμυνας ψήφισαν υπέρ του στρατιωτικού προϋπολογισμού ρεκόρ φέτος των 858 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κανένας από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου του υποτιθέμενου «δημοκρατικού σοσιαλιστή» Sanders, δεν έχει προτείνει τη διάλυση του JROTC, ούτε θα το κάνει.

Στην πραγματικότητα, ένα νομοσχέδιο εισήχθη στη Γερουσία των ΗΠΑ το 2020, με τη συγχρηματοδότηση των Δημοκρατικών, για σχεδόν διπλασιασμό του JROTC. Από τη σκοπιά του στρατού, το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά επιτυχημένο.

Μεταξύ 30 και 50 τοις εκατό των μαθητών του JROTC που αποφοιτούν εντάσσονται στο στρατό, από το 2000. Ο Στρατηγός Τζέιμς Λ. Τζόουνς, τότε Διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών, κατέθεσε ότι η αξία του προγράμματος JROTC ήταν «εκτός διαγωνισμού». Πρόσθεσε: «Το ένα τρίτο των νεαρών ανδρών και γυναικών που συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα Junior ROTC καταλήγουν να φορούν τη στολή ενός πεζοναύτη». Συνολικά, οι μαθητές που φοιτούν σε γυμνάσιο με JROTC έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να καταταγούν.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ από τους Δημοκρατικούς, το περιοδικό Jacobin που ευθυγραμμίζεται με τους Δημοκρατικούς Σοσιαλιστές της Αμερικής κάνει το μέρος του για να καλύψει τη σημασία του τεράστιου προγράμματος στρατολόγησης του JROTC. Μακριά από το να καλεί για αντιπολίτευση σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εξάρθρωση του στρατιωτικού μηχανισμού μαζικής δολοφονίας και καταστολής, ένα άρθρο της 8ης Ιανουαρίου με τίτλο «Το JROTC λεηλατεί φτωχούς φοιτητές», από τους Σεθ Κέρσνερ και Σκοτ ​​Χάρντινγκ, καλεί πειθήνια για «να χαλιναγωγήσει ] στην παρουσία και την ισχύ του στρατού στα δημόσια σχολεία».

Οι συγγραφείς προτείνουν, «Στην επικοινωνία τους με τους γονείς και την εκπαίδευσή τους [sic] για τους διευθυντές γυμνασίων, οι ηγέτες του JROTC θα πρέπει να αναγνωρίσουν τι έχει σχεδιαστεί για να κάνει το πρόγραμμά τους: να προετοιμάσει τα παιδιά της Αμερικής για στρατιωτική θητεία». Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «οι θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος μπορούν να βοηθήσουν στην αμφισβήτηση της αυξανόμενης στρατιωτικοποίησης των δημόσιων σχολείων» και υπονοούν ότι το πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα «χαλαρής εποπτείας», σεξισμού και ρατσισμού.

Η έννοια της «μεταρρύθμισης» του αμερικανικού στρατού είναι ίσως η πιο γελοία πρόταση που έχει προωθήσει η DSA ως υποστηρικτής και ως συμπαραστάτης του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η Διεθνής Νεολαία και Φοιτητές για την Κοινωνική Ισότητα ηγείται του αγώνα ενάντια στον πόλεμο . Αυτός είναι ο πολιτικός αγώνας που πρέπει να ακολουθήσουν οι νέοι στις ΗΠΑ και διεθνώς, στρεφόμενοι στην εργατική τάξη και παλεύοντας να την ενώσουν σε παγκόσμια κλίμακα για την κατάργηση του καπιταλισμού. Το σύστημα κέρδους όχι μόνο απαιτεί πόλεμο, αλλά είναι έτοιμο να καταστρέψει τον πλανήτη με πυρηνικά όπλα. Το στοίχημα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Λέμε στους φοιτητές και τους νέους σε όλο τον κόσμο: Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον, πρέπει να παλέψουμε για αυτό! Μάθετε περισσότερα για το IYSSE και τον αγώνα για να σταματήσει ο πόλεμος ΗΠΑ/ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.

Print Friendly, PDF & Email