Βραζιλία: Το άγαλμα του Χριστού στέλνει μήνυμα υπέρ της εμβολιαστικής ισότητας

Το διασημότερο άγαλμα παγκοσμίως του Ιησού Χριστού φωτίστηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο προκειμένου να σταλεί μήνυμα υπέρ της εμβολιαστικής ισότητας, καθώς η Βραζιλία και αναπτυσσόμενες χώρες δυσκολεύονται να προστατεύσουν τους κατοίκους τους από την COVID-19.

Το μήνυμα «Τα εμβόλια σώζουν, Ενωμένοι για τα εμβόλια» προβλήθηκε το Σάββατο στο ύψους 30 μέτρων άγαλμα από την οργάνωση Unidos Pela Vacina, σε συνεργασία με τη διαχειρίστρια αρχή του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή και τη διαφημιστική εταιρεία Ogilvy Brazil.

Τον Ιανουάριο, δύο υγειονομικοί έκαναν τις πρώτες δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού στη βάση του αγάλματος, καθώς η Βραζιλία ξεκινούσε την εμβολιαστική εκστρατεία της.

Έκτοτε, το 17% των κατοίκων της έχει λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση ενός εμβολίου και το 8% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η χώρα βρίσκεται στην 30η θέση παγκοσμίως, βάσει των πρώτων δόσεων που έχουν χορηγηθεί και πολύ πίσω από το 59% στο Ισραήλ και το 47% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Τον Μάιο του 2020, το άγαλμα είχε πάλι φωτιστεί, σε μια έκκληση προς τους Βραζιλιάνους να φορούν μάσκες, με στόχο την επιβράδυνση της πανδημίας. Η Βραζιλία καταγράφει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως και τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, με πάνω από 435.000 νεκρούς.

πηγή: naftemporiki.gr

 

Print Friendly, PDF & Email