Η Σερβία έχει έτοιμο το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και διαπραγματεύεται με Ελλάδα και άλλες χώρες την αμοιβαία αναγνώριση του

Η Σερβία έχει ήδη έτοιμη την πλατφόρμα έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών, Τάτιανα Μάτιτς. «Η Σερβία έχει ετοιμάσει τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού που θα επιτρέψουν την ευκολότερη κυκλοφορία και τα ταξίδια στο εξωτερικό και διαπραγματευόμαστε με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού για την αμοιβαία αναγνώριση αυτών των πιστοποιητικών» δήλωσε η Τατιάνα Μάτιτς σε συνέντευξη της στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας(RTS). Ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα φτάσουν συγκεκριμένες οδηγίες από την Ε.Ε. για την τελική μορφή του πιστοποιητικού. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για διαβατήριο εμβολιασμού αλλά για μία ψηφιακή εφαρμογή όπου θα πιστοποιείται ότι κάποιος έκανε το εμβόλιο ή ότι νόσησε από κορονοϊό ή ότι έκανε το μοριακό τεστ και βγήκε αρνητικό. Η κ. Μάτιτς ανέφερε επίσης ότι εκτός από την Ελλάδα γίνονται διαπραγματεύσεις επίσης με το Ισραήλ και την Σλοβενία για την αμοιβαία αποδοχή των ψηφιακών πιστοποιητικών.

Η υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου θα επισκεφτεί την Σερβία ο Έλληνας ομόλογος της Χάρης Θεοχάρης. «Είναι ενθαρρυντικό ότι οι Έλληνες προετοιμάζονται για την θερινή σεζόν και υπολογίζουν στους τουρίστες από την Σερβία. Θεωρώ σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες ότι το κλειδί για την ελεύθερη διακίνηση και τα ταξίδια βρίσκεται στους μαζικούς εμβολιασμούς» επισήμανε στην συνέντευξη της η Τατιάνα Μάτιτς.
Η Σερβία βρίσκεται στην δεύτερη θέση των χωρών της Ευρώπης – μετά το Ηνωμένο Βασίλειο – σε αριθμό εμβολιασθέντων ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν περίπου 1,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί ενώ περισσότεροι από 650.000 πολίτες έκαναν και την δεύτερη δόση.

Print Friendly, PDF & Email