Β. Στίγκας: Στηρίζω Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας – Ο αδερφός του μετακλητός βουλευτή μας

«Χρέος μου να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κάνει να κατέβει στον δήμο της Αθήνας – Ο αδερφός του Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των Σπαρτιατών».

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του καταδικασμένου πρώην ΧΑυγίτη Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας εξέφρασε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, ο οποίος μάλιστα απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι δίκαια μέσα στη φυλακή.

Την ώρα που το ακροδεξιό μόρφωμα βρίσκεται υπό διάλυση με διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών έπειτα από εκατέρωθεν βαρύτατες καταγγελίες, η στήριξη του Προέδρου Βασίλη Στίγκα στον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη μαρτυρά την ιδεολογική τους ευθυγράμμιση.

«Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε. Κατά γενική ομολογία αν δεν με στήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης εγώ δεν θα είχα μπει στη Βουλή, οι Σπαρτιάτες δεν θα είχαν μπει στη Βουλή. Θεωρώ χρέος μου, υποχρέωση, να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κάνει να κατέβει στον δήμο της Αθήνας και αυτό έκανα» είπε μιλώντας στο Mega.

«Ό,τι ήταν να πω προς τον Ηλία Κασιδιάρη το έκανα εγώ και μάλιστα δημόσια. Δεν είναι θέμα αν τον στηρίζω πολιτικά. Έκλεισα τον κύκλο με τον Ηλία Κασιδιάρη, με στήριξε και τον στήριξα, αυτό έκανα, τίποτα περισσότερο».

Ωστόσο ο Βασίλης Στίγκας δεν απάντησε στην ερώτηση αν ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται δίκαια μέσα στη φυλακή. «Δεν έχω άποψη. Δεν είμαι δικαστικός» είπε.

«Αν ήθελα να ήμουν στη Χρυσή Αυγή θα ήμουν εδώ και χρόνια. Στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας παρότι έχουμε ιδεολογικές και πρακτικές διαφορές» επισήμανε.«Ο αδερφός του Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των Σπαρτιατών»

Ο αδερφός του Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των «Σπαρτιατών»

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών παραδέχτηκε ότι ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των «Σπαρτιατών».«Υπάρχει αυτό το γεγονός, έχει γίνει δημόσια. Δεν μπορώ να το αρνηθώ και να πω κάτι άλλο. Επ’ αυτού δεν γνώριζα κάτι, ούτε με είχαν ενημερώσει για κάτι. Βέβαια ισχύει, αλλά από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Αυτός που έκανε αυτή την κίνηση, αυτός ξέρει για ποιο λόγο την έκανε» δήλωσε.

Επισήμανε ότι δεν γνωρίζει άμεσα, αλλά νομίζει πως ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη μπήκε μετακλητός σε κάποιον από τους διαγραμμένους βουλευτές των Σπαρτιατών. «Δεν ενημερώνει κάποιος τον πρόεδρο ποιους θα πάρει συνεργάτες. Τον έχω δει δύο φορές στους διαδρόμους της Βουλής. Δεν ξέρω με ποιους έχει σχέση» ανέφερε.

«Είχα πάρει την απόφαση να είμαι μόνος μου»

Ο Βασίλης Στίγκας επισήμανε ότι δεν φοβάται να προχωρήσει μόνος του, αναφερόμενος στην εικόνα του να κάθεται μόνος του στα έδρανα της Βουλής στην προημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων.

«Είχα πάρει την απόφαση να μείνω εκεί, μόνος μου εάν χρειαστεί. Αυτή η εικόνα δεν μου άρεσε. Δεν με φόβιζε. Έχω έρθει πολλές σε ρήξη στη ζωή μου. Είμαι άνθρωπος πολύ αποφασισμένος. Εάν δω ότι δεν μπορώ να προχωρήσω, αντιλαμβάνομαι ότι μπορώ να προχωρήσω και μόνος μου. Την Πέμπτη το πρωί ένιωσα ότι πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν. Αυτή ήταν η απόφασή μου».

Αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του όπου είχε κάνει καταγγελίες περί πρακτικών Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε» ανέφερε: «Όταν ένας άνθρωπος βγάζει μία ανακοίνωση εξ ονόματι κάποιων άλλων ανθρώπων και δεν είναι έτσι, θέλει να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος ξεκάθαρα θυμίζει μαφία» εξήγησε.

«Αυτό που με ενόχλησε ήταν μία ανακοίνωση των τριών βουλευτών εξ ονόματι και των 11. Πήραν μία απόφαση να μην κατέβουν στο Κοινοβούλιο. Αυτό ήταν ντροπιαστικό, όχι για εμένα. Το θέμα ήταν για τον κόσμο που μας ψήφισε, για τον κοινοβουλευτισμό. Η θέση του βουλευτή είναι εκεί, μέσα στο Κοινοβούλιο. Δεν υπήρξε σοβαρότις. Και με ποιο δικαίωμα βγαίνουν κάποιοι μπροστά και λένε συνειδητά ότι δεν θα έρθουν στο Κοινοβούλιο;».

Print Friendly, PDF & Email