Εικόνες ντροπής στη Ροδόπη: Βανδάλισαν τάφους σε μουσουλμανικό νεκροταφείο

Ακόμη μία πράξη μισαλλοδοξίας βλέπει το φως της δημοσιότητας στην χώρα μας, αυτήν την φορά από την Ροδόπη, όπου άγνωστοι βανδάλισαν τάφους στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Πολυάνθου.

Πρόκειται για ακόμη μία μισαλλόδοξη και ρατσιστική ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στην ειδησεογραφία των ημερών, όπου επικράτησαν οι εικόνες ντροπής στον Έβρο με αυτόκλητους κυνηγούς κεφαλών να αιχμαλωτίζουν μετανάστες και να καλούν πογκρόμ εναντίον τους.

Με ανακοίνωσή της η Μουφτεία Κομοτηνή εξέφρασε «αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη» τονίζοντας ότι «στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».

Ο Γ.Γ Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, καταδίκασε το γεγονός, τονίζοντας πως πρόκειται για «ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας».

Η ανακοίνωση του Γ. Καλαντζή:

«Ο βανδαλισμός τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου στο νομό Ροδόπης αποτελεί ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας. Η Αστυνομία αμέσως μόλις ενημερώθηκε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ελπίζουμε αυτή η έρευνα να δώσει απαντήσεις και για τα κίνητρα μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης.

Ο Πολύανθος πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά από την μεγάλη πυρκαγιά και οι κάτοικοί του, ενωμένοι, υποστήριξαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο τους. Η Ελληνική Πολιτεία είναι ο εγγυητής ότι αυτή η ενότητα δεν θα απειληθεί από κανέναν».

Η ανακοίνωση της Μουφτείας Κομοτηνής:

«Με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι από έναν ή από πολλούς δράστες έγιναν βανδαλισμοί στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του οικισμού Πολύανθος του δήμου Ιάσμου Π.Ε.Ροδόπης.

Προσευχόμαστε ο Πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να συγχωρέσει αυτόν ή αυτούς τους ασεβείς ανθρώπους και να τους φωτίσει ώστε να καταλάβουν το λάθος τους. Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ευχόμαστε στις χαρές ο ένας του άλλου και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες ο ένας του άλλου.

Στην πρόσφατη δοκιμασία με τις πυρκαγιές όλοι μαζί μουσουλμάνοι και χριστιανοί ενωθήκαμε και συμπαρασταθήκαμε και βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο χωρίς διάκριση. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το κάνει πάντα.

Ευτυχώς η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου».

Print Friendly, PDF & Email