Σοκαριστικές καταγγελίες για εμπορία βρεφών & σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο της Αθήνας

Τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή, προκειμένου να εξεταστούν από ειδικούς στο νοσοκομείο Παίδων

Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες για εμπορία βρεφών, κακοποίηση και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, σε κεντρικό ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Την αποκάλυψη έκανε αρχικά στον Ραδιομαραθώνιο κατά της Φτώχειας, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία σήμερα μιλώντας στον ANT1, αποκάλυψε ότι αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών ωθούνταν σε σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους από γυναίκες υπαλλήλους της δομής, οι οποίες τα παρακολουθούν και ενδεχομένως τα κατέγραφαν σε βίντεο!

Όπως αποκάλυψε η κυρία Μιχαηλίδου, «αυτή τη στιγμή, διεξάγεται έρευνα με μεικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και παιδοψυχολόγους και παιδιάτρους που έχουμε ορίσει, σε κεντρικό ορφανοτροφείο στην Αττική, διότι έχουμε μια σειρά καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών, για σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ παιδιών μπροστά σε εργαζόμενους».

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι, σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, η συγκεκριμένη δομή ελέγχεται ήδη από τη δικαιοσύνη για υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και αναδοχών. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι φιλοξενούσε πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες αρχές.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «έχω πάει τρεις φορές στον εισαγγελέα. Κατέθεσα πάλι μηνυτήρια αγωγή. Κατάλαβα ότι ‘πέφτω’ πάνω σε δεύτερη μηνυτήρια αγωγή για το συγκεκριμένο ίδρυμα – ιδιωτικό – για εμπορία βρεφών. Τώρα πάμε για κακοποίηση. Και δεν μένουμε μόνο στο ρόλο του εισαγγελέα. Κλιμάκιο, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκεται στη δομή για να δει τι γίνεται και να εξετάσει εάν τα παιδιά κακοποιούνται».

Στη συνέχεια, η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι έλαβε μια επώνυμη επιστολή για την κακοποίηση παιδιών μέσα στη συγκεκριμένη κλειστή δομή προστασίας στην Αττική.

Μάλιστα, τρεις άνθρωποι που σχετίζονται με αυτή τη δομή, κατήγγειλαν όχι μόνο την άσκηση βίας στα παιδιά, αλλά έκαναν λόγο για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ανηλίκων παρουσία των εργαζομένων, όπως και για άλλες συμπεριφορές αποτρόπαιου χαρακτήρα.

«Το πρώτο που έκανα είναι ότι πήγα ξανά στην Εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην αντιεισαγγελέα Παιδικής Προστασίας και αμέσως μετά πάγωσα τη χρηματοδότηση για τη δομή αυτή και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας έλεγχο», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο έλεγχος ξεκινά από τη συγκεκριμένη δομή, ωστόσο, τους επόμενους μήνες (Ιανουάριο και Φεβρουάριο) θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

«Θα οργώσουμε με ελέγχους όλη τη χώρα, έτσι ώστε οι ειδικοί να εξετάσουν τους πάντες, παιδί-παιδί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Εξετάστηκαν τα παιδιά αυτά, εξετάστηκαν και όλα τα υπόλοιπα από τους ειδικούς, το κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας εξέτασε τα διοικητικά, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη η έρευνα από την Εισαγγελία και, παράλληλα, έχει παγώσει και η χρηματοδότηση», κατέληξε η υφυπουργός.

πηγή: rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email