Σοκαριστική έρευνα: 3.200 παιδόφιλοι ιερείς στην Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας

Η σύγχρονη ιστορία της καθολικής εκκλησίας της Γαλλίας φαίνεται πως ντύνεται με μελανά χρώματα με βάση τελευταία έρευνα που δημοσιεύτηκε. Βάση αυτής έως 3.200 καθολικοί ιερείς έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά.

Όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων, οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 100.000 θύματα. Άλλες εκτιμήσεις μιλάνε για 10.000.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε από ανεξάρτητη επιτροπή, που δημιουργήθηκε από τη Γαλλική Καθολική Εκκλησία το 2018 για τη μελέτη των σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων στις τάξεις της.

Η επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει μια έκθεση 2.500 σελίδων την Τρίτη, ενώ υποστηρίζει ότι είχε ανακαλύψει 2.900 με 3.200 παιδόφιλους ιερείς και άλλα μέλη της εκκλησίας που λειτουργούσαν από το 1950.

Ο επικεφαλής της έρευνας αναφέρει: «Το πιο φρικιαστικό για μένα ήταν να δω το απόλυτο κακό: επίθεση στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών, που είναι πράξη θανάτου να διαπράττεται από ανθρώπους που η αποστολή τους ήταν να μιλούν για τη σωτηρία».

«Μεταξύ της δεκαετίας του 1950 και του 1970, η εκκλησία αδιαφορούσε εντελώς για τα θύματα. Δεν υπήρχαν, τα βασανιστήρια σε βάρος παιδιών αγνοήθηκαν», επεσήμανε.

Από την πλευρά του, το Βατικανό αυστηροποίησε φέτος τους νόμους του κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων.

πηγή: pontosnews.gr

Print Friendly, PDF & Email