ΠΟΥ – Αφγανιστάν: Ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από οξύ υποσιτισμό

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από οξύ υποσιτισμό στο Αφγανιστάν.

Περίπου 3,2 εκατομμύρια παιδιά στο Αφγανιστάν αναμένεται ότι θα υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό ως το τέλος του έτους και ένα εκατομμύριο από αυτά κινδυνεύουν να πεθάνουν, προειδοποίησε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Είναι μια δύσκολη μάχη καθώς ο λιμός σφίγγει τον κλοιό στη χώρα», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ελβετία από την Καμπούλ όπου βρίσκεται. «Ο κόσμος δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στο Αφγανιστάν και δεν έχει την πολυτέλεια να το κάνει», υπογράμμισε η ίδια.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο έχουν προειδοποιήσει για λιμό στο Αφγανιστάν, καθώς η ξηρασία, ο εμφύλιος πόλεμος με τους Ταλιμπάν στην εξουσία, ο κορονοϊός και κυρίως η απόσυρση της διεθνούς βοήθειας, έχουν στερήσει βασικά είδη διατροφής από τον πληθυσμό.

Έκθεση του οργανισμού «Ασφάλειας Τροφίμων» υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, προειδοποιεί ότι σύντομα οι μισοί Αφγανοί πολίτες δε θα μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους όσον αφορά τη διατροφή.

πηγή: kar.org.gr

Print Friendly, PDF & Email