Η κατάσταση των πραγμάτων 8

γράφει στο peripteron.eu ο Βαγγέλης Πάλλας Δημοσιογράφος – Ερευνητής – Αναλυτής IFJ/SPJ

ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ – ΑΛΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

1964-1965: Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με απεργίες και δικαστικές περιπέτειες, αγωνίζεται για τις 9 παραστάσεις την εβδομάδα και πεντάωρο δοκιμών. Μας καλεί ο τότε πρωθυπουργός στο γραφείο του, για συζητήσεις με τους εργοδότες που αντιδρούσαν με κάθε τρόπο.

Πρωθυπουργός: Μας προτείνει συμβιβασμό. Να υπάρξει κοινή συμφωνία για επιπλέον παραστάσεις, με ανάλογη αμοιβή. Όπως και στο εξωτερικό.

ΣΕΗ: Στο εξωτερικό υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις και ουδείς εργοδότης τις καταπατά. Στην πατρίδα μας, δυστυχώς, όλα καταπατούνται και σε όλους, σχεδόν, τους τομείς. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του εργαζόμενου.

Πρωθυπουργός: Έχετε δίκιο. Να υπογραφεί αμέσως το διάταγμα.

2019-2021: Άλλες εποχές. Άλλες κυβερνήσεις. Άλλα ήθη. Άλλα έθιμα.

630.000 ΕΥΡΩ

Χρηματοδότηση είχε λάβει τα τελευταία 10 χρόνια από την EE το ιατρικό εργαστήριο Vivotecnia στη Μαδρίτη, το οποίο αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για καταπάτηση της νομοθεσίας για τη μεταχείριση ζώων σε πειράματα. Πρώην εργαζόμενος του Vivotecnia έδωσε στη δημοσιότητα Βίντεο με εφιαλτικά, αδιανόητης βαναυσότητας βασανιστήρια σε τρομοκρατημένα ζώα (υπάρχει στο Ίντερνετ αλλά δεν πρέπει, για κανένα λόγο, να το δείτε)

Ακόμη πιο δεξιά η κυβέρνηση Μακρόν

Ύστερα από τη συμφωνία της γαλλικής κυβέρνησης με το δεξιό κόμμα Ρεπουμπλικάνοι πέρασε ο ελευθεροκιόνος νόμος κάνοντας πράξη όλες τις συντηρητικές διεκδικήσεις των πιο ακραίων δεξιών στοιχείων των συνδικάτων της αστυνομίας.

Αποστάσεις Λευκού Οίκου και Ε.Ε. από την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ, για την οποία το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ, ορκιζόμενο «εκδίκηση» και καταγγέλλοντας «πυρηνική τρομοκρατία».

Αντίθετοι ΠΟΥ, Ηνωμένα Έθνη, Συμβούλιο της Ευρώπης και Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στις 7 Δεκεμβρίου 2020 πήρε θέση υπέρ του εθελοντικού εμβολιασμού: το να πειστούν οι άνθρωποι για τα πλεονεκτήματα ενός εμβολίου Covid-19 θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό από το να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Και τα Ηνωμένα Έθνη επιμένουν ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της νόσου θα ήταν λάθος δρόμος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν παραδείγματα από το παρελθόν υποχρεωτικού εμβολιασμού που το μόνο που πέτυχαν είναι να ενισχύσουν την αντίθεση στον εμβολιασμό.

Με τη θέση του ΠΟΥ και των Ηνωμένων Εθνών συντάσσεται και το Συμβούλιο της Ευρώπης, που συστήνει να διασφαλιστεί «ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλον τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί» καθώς και «ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή που δεν θέλει να εμβολιαστεί»

Δεν είναι υποχρεωτικά τα εμβόλια στη χώρα μας, γενικά αλλά και ειδικά για τον κορωνοϊό, υπογράμμισε πρόσφατα η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, απαντώντας σε ερώτηση της «Εφ.Συν». «Ούτε έχει συζητηθεί η υποχρεωτική επιβολή του εμβολιασμού κάποιων ομάδων ή ατόμων», ξεκαθάρισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σήμερα, όλοι μιλάνε για ελευθερία, αλήθεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Ναι αλλά τις θέλουμε οκτώμισι με δυόμισι, εννιά με πέντε ή μέσα σε οποιοδήποτε άλλο ωράριο ακολουθεί κανείς. Τις θέλουμε τότε, ώστε μετά που γυρίζουνε στο σπιτάκι τους, να αποχαυνώνονται μπροστά στην τηλεόραση, κι αργότερα τους έρχεται η διάθεση να ακούσουν κανένα επαναστατικό τραγουδάκι ή να δούνε κάποια επαναστατική ταινία, και έτσι να νοιώσουν πως έχουνε κάνει το καθήκον τους.

Δυστυχώς όμως η ελευθερία, η αλήθεια, η κοινωνική δικαιοσύνη και η δημοκρατία δεν έχουν ούτε ωράριο, ούτε οικογένεια. Βιώνονται είκοσι τέσσερις το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, δώδεκα μήνες το χρόνο…

Print Friendly, PDF & Email