Πανηγυρισμοί Φον ντερ Λάιεν για το 70% εμβολιασμού ενηλίκων με μία δόση

Σε μία ακόμα πανηγυρική ανάρτηση, με την παράθεση παρελκυστικών στοιχείων, προχώρησε την Τρίτη η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας πως σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εμβολιαστεί οι ενήλικοι πολίτες σε ποσοτό 70% με έστω μία δόση, παρότι τον περασμένο Φεβρουάριο η ίδια έθετε στο στόχαστρο τον πλήρη εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όταν και θα γινόταν ο «απολογισμός» για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολιασμού. Στο 57% το ποσοστό Ευρωπαίων ενηλίκων που είναι πλήρως εμβολιασμένο, την ώρα που στη χώρα μας το ποσοστό αυτό μένει κολλημένο κάτω από το 50% σε επίπεδο πληθυσμού, και μόλις στο 55% σε ενήλικες.

Ανάρτηση με την οποία αποκαλύπτεται για μία ακόμα φορά το πόσο πίσω βρίσκεται η χώρα μας σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους έκανε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία ανακοίνωσε την επίτευξη του στόχου του 70% εμβολιασμών του ενήλικου πληθυσμού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μία ωστόσο δόση και όχι πλήρως εμβολιασμένων. Ήταν η ίδια που τον περασμένο Φεβρουάριο, έθετε στο στόχαστρο την επίτευξη μεν του 70%, αλλά πλήρως εμβολιασμένων.

Πλήρως εμβολιασμένοι σήμερα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την πρόεδρο της Κομισιόν είναι οι πολίτες σε ποσοστό 57%, υποστηρίζοντας πως τα στοιχεία αυτά καθιστούν την Ευρώπη «μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών».

«Στόχος μας ήταν να προστατεύσουμε το 70% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου τον Ιούλιο. Σήμερα έχουμε επιτύχει αυτόν τον στόχο. Και το 57% των ενηλίκων έχει ήδη την πλήρη προστασία του διπλού εμβολιασμού. Αυτά τα στοιχεία θέτουν την Ευρώπη μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών. Η προληπτική διαδικασία ήταν πολύ επιτυχημένη – αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Η παραλλαγή Δέλτα είναι πολύ επικίνδυνη. Καλώ λοιπόν όλους αυτούς που έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν. Για τη δική τους υγεία και για την προστασία άλλων. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει επαρκή ποσότητα εμβολίων», προσέθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν» αναφέρει στη δήλωσή της η Φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, από την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι «αυτό είναι ένα βασικό ορόσημο στο έργο μας κατά της πανδημίας, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν γρήγορα».

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στην Ελλάδα βρίσκεται στο ποσοστό του 55% στον ενήλικο πληθυσμό και κάτω από το 50%, στο 46,8% στον γενικό πληθυσμό, ενώ το ποσοστό ενηλίκων που έχει δεχθεί μία δόση εμβολίου βρίσκεται στο 63%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα προ ημερών ο στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, Άκης Σκέρτσος.

πηγή: thepressproject.gr

Print Friendly, PDF & Email