Μήνυμα κατά της ομοφοβίας από Γάλλους ποδοσφαιριστές

Τριάντα παίχτες της Ligue παίρνουν θέση και στέκονται στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας (IDAHOBIT).

“Γκέι ή στρέιτ, όλοι φοράμε τις ίδιες φανέλες”

Όπως ανακοίνωσε η Ligue France, οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Γαλλίας, θα εμφανιστούν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στις φανέλες τους, στους αγώνες του Σαββατοκύριακου, τιμώντας με αυτή την κίνηση την 17η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας (IDAHOBIT).

Στο τέλος της αγωνιστικής σύμφωνα με την Ligue, όλες οι φανέλες θα δημοπρατηθούν, ενώ τα έσοδα θα δοθούν ως οικονομική ενίσχυση σε ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις της χώρας.

Οι παίκτες των ποδοσφαιρικών ομάδων, μαζί τους διαιτητές, θα συγκεντρωθούν στο κέντρο των γηπέδου και θα σηκώσουν πανό το οποίο θα αναγράφει το σύνθημα «Homo ou hétéro, on porte tous le même maillot!» (Γκέι ή στρέιτ, όλοι φοράμε τις ίδιες φανέλες).

Επίσης, διαιτητές, προπονητές, καθώς και δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τους αγώνες, θα φορούν περιβραχιόνιο, στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ το δικό τους μήνυμα ενάντια στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία και την αμφιφοβία, θα στείλουν 30 παίκτες μέσω ενός βίντεο παραγωγής του Fabien Onteniente, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά την ώρα των αγώνων.

πηγή: kar.org.gr

Print Friendly, PDF & Email