Ιστορική υποψηφιότητα για βραβείο ΕΜΜΥ της τρανς ηθοποιού MJ Rodriguez

Η Αμερικανίδα που πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά Pose είναι η πρώτη τρανς υποψήφια για πρωταγωνιστικό ρόλο

«Πιστεύω ότι είναι μια κομβική σιγμή. Δεν υπήρξε καμία άλλη τρανσέξουαλ που να προταθεί με βραβείο Emmy Α’ Γυναικείου Ρόλου και νιώθω ότι αυτό σπρώχνει τα πράγματα τόσο πολύ μπροστά για τόσους πολλούς ανθρώπους που περιμένουν έξω από την πόρτα – είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες τρανσέξουαλ, άνθρωποι έμφυλης ποικιλίας, LGBTQIA+, οτιδήποτε. Μια στιγμή σαν αυτή ανοίγει και δίνει διάρκεια στις πιθανότητες του τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και πιστεύω ότι η Ακαδημία έχει ανοίξει τα μάτια της περισσότερο. Ναι, πιστεύω ότι θα συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο και επίσης νιώθω ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε και να ενθαρρύνουμε και να πληροφορούμε και να εκπαιδεύουμε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Νομίζω πως αυτό είναι το σημαντικότερο.»

Με αυτά τα λόγια η Michaela Antonia Jaé Rodriguez, γνωστή ως Mj Rodriguez, η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια που πρωταγωνιστεί στην αμερικάνικη σειρά Pose και είναι η πρώτη τρανς υποψήφια για βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία των πρωταγωνιστικών ρόλων σχολίασε την ιστορική αυτή στιγμή.

Πριν από την Ροντρίγκεζ, μόνο δύο τρανς ηθοποιοί είχαν προταθεί: η Λαβέρν Κοξ ήταν η πρώτη με τέσσερις υποψηφιότητες στην κατηγορία του guest σε δραματική σειρά για το «Orange is the New Black» και η Ρέιν Βαλντέζ το 2020 για το «Razor Tongue» στην κατηγορία κωμωδία μικρού μήκους.

H Εμ Τζέι Ροντρίγκεζ γεννήθηκε το 1991 στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, σπούδασε σε καλλιτεχνικά σχολεία και ξεχώρισε με τον πρώτο της ρόλο στο Rent στο ρόλο της genderfluid Angel, για τον οποίο κέρδισε ένα βραβείο στα αναγνωρισμένα βραβεία Clive Barnes το 2011. Μετά από αυτήν την επιτυχία συνέχισε σε μικρούς ρόλους στο θέατρο αλλά και την τηλεόραση («Nurse Jackie», «The Carrie Diaries», «Luke Cage») και το 2017 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Pose» του δικτύου FX, πρώτη τρανσέξουαλ με τόσο μεγάλο ρόλο σε σειρά μεγάλου δικτύου.

Από την ηλικία των 7 ετών η Ροντρίγκεζ προσευχόταν να είχε γεννηθεί γυναίκα, ενώ δηλώνει ότι έκρυβε όσα ένιωθε για πολλά χρόνια. Αρχικά έκανε come out στους γονείς της ως «αμφιφυλόφιλη / γκέι» στην ηλικία των 14 ετών.Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο κολλέγιο άρχισε να ερευνά και τη μετάβαση φύλου που τελικά ξεκίνησε το 2012, σταματώντας κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα προκειμένου να προστατεύσει την ιδιωτική της ζωή.

πηγή: rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email