Με λίγες κουβέντες…

*Όταν για την αδυναμία μας μάς περιγελούν δεν πρέπει πια να χάνουμε καιρό, πρέπει έτσι να το φροντίσουμε που όλοι είναι αδύναμοι να βαδίσουμε μαζί και τότε κανείς πια δεν τολμά να μας περιγελάει…

*ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, μεταξύ των οποίων ο Χάινριχ Μπελ, ο Γκίντερ Γκρας, ο Βάλτερ Γενς, ο Αλεξάντερ Μίτσερλιχ, ο Μαρσέλ Ράιχ-Ρανίτσκι, ο Μάρτιν Βάλζχερ και η Γκαμπριέλε Βόμαν, υπέγραψαν έκκληση για «μποϊκοτάζ κατά του μονοπωλίου και της υπερσυγκέντρωσης στα ΜΜΕ γιατί περιορίζουν και πλήττουν την ελευθερία της γνώμης και, ως εκ τούτου, υποσκάπτουν τις αρχές του κοινοβουλευτικού κράτους δικαίου στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία».

*Η σύγχρονη Δεξιά αντλεί από δύο ιδεολογίες, το νεοφιλελευθερισμό και τον αυταρχισμό/φασισμό. Κάποιος/α ίσως αντιδράσει, λέγοντας ότι ξεχνάω τον παραδοσιακό αστικό φιλελευθερισμό. Πιστεύω, όμως, ότι δεν τον ξεχνάω εγώ, αλλά οι ίδιοι οι κεντροδεξιοί. Θα μείνω, επομένως, στις δύο προαναφερθείσες ιδεολογίες που δίνουν κατεύθυνση σήμερα στις δεξιές πολιτικές. Δεν το κάνουν βέβαια απευθείας, γιατί οι εν λόγω ιδεολογίες είναι πολύ επιβαρυμένες από τη δυστυχία που έχουν φέρει, είτε στο παρελθόν είτε στην εποχή μας. Η Νέα Δεξιά θέλει να ενισχύσει τις ανισότητες και να αναγκάσει την κοινωνική πλειοψηφία να τις αποδεχτεί. Γι’ αυτό ασκεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές και αυταρχική βία απέναντι σε όλο και μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων.

*Χατζηδάκης: Πληρώστε αν θέλετε να πάρετε σύνταξη! Βιομηχανία έκδοσης συντάξεων στήνει το υπουργείο Εργασίας υποχρεώνοντας τους συνταξιούχους να πληρώσουν τους «πιστοποιημένους» δικηγόρους και λογιστές Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα. «Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου αποκαλύπτεται όταν κατέχει δύναμη και εξουσία. Αυτές φουντώνουν κάθε πάθος και φανερώνουν κάθε κρυμμένο ελάττωμα.»

*«Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου αποκαλύπτεται όταν κατέχει δύναμη και εξουσία. Αυτές φουντώνουν κάθε πάθος και φανερώνουν κάθε κρυμμένο ελάττωμα». Πλούταρχος

*Στα χνάρια της σαρωτικής υποχώρησης της «δημοτικότητας» της κυβέρνησης, ακόμα και στις δημοσκοπήσεις που πληρών το επιτελείο Μητσοτάκη, βρίσκονται τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία ισχυρίζονται πως ασκούν δημοσιογραφία. Στην πραγματικότητα εξασκούν με επιτυχία τη μετατροπή κατασκευασμένων αφηγημάτων σε «πραγματικότητα». Η δημοτικότητα και επιρροή τους βρίσκεται πάλι στο ναδίρ, θυμίζοντας μέρες του 2015, με μια ουσιαστική διαφορά. Διότι τότε, τουλάχιστον, πρότασσαν τη σκηνοθεσία πραγματικών γεγονότων, επινοούσαν ή μεγέθυναν επιπτώσεις με στόχο τη χειραγώγηση, ταυτιζόμενα και προωθώντας την ξεκάθαρη γραμμή του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, την Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα που, κυρίως στην τηλεόραση, είδηση και γεγονός προς προβολή, διακίνηση και ανάλυση είναι κατασκευή ιστοριών της κυβέρνησης, δημιουργημένων με ξεκάθαρα ψέματα και παραποίηση, η αποκαθήλωσή τους είναι προδιαγεγραμμένη.

Η Εκκλησία της Ελλάδος

Βγάζει «στο σφυρί» έναν από τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου της πρωτεύουσας, τα ακίνητα- φιλέτο συνολικής έκτασης άνω των 190 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη. Η Εκκλησία εμφανίζεται στο Κτηματολόγιο ως «φερόμενος ιδιοκτήτης» διότι ο δήμος δεν απαλλοτρίωσε ποτέ τις εκτάσεις λόγω υψηλού κόστους. Η υπόθεση έχει μακρά δικαστική «ουρά», την οποία η Εκκλησία θέλει να «φορτώσει» στον όποιο επενδυτή.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες», δήλωσε πριν από λίγο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ανακάλεσε την τελευταία απόφαση ομοσπονδίας και κρατιδίων για «φάση ηρεμίας» από 1 έως 5 Απριλίου, δηλαδή από Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών.

«Φέρω για αυτό πλήρη την ευθύνη – ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εξήγησε ότι η ιδέα είχε στόχο να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαφές των πολιτών.

Νωρίτερα η καγκελάριος Μέρκελ είχε συγκαλέσει τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της για ακύρωση των μέτρων που αφορούσαν την περίοδο 1-5 Απριλίου, ενώ αυτή την ώρα απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Πάλλας Βαγγέλης Δημοσιογράφος – Ερευνητής – Αναλυτής IFJ/SPJ

Print Friendly, PDF & Email