ΓΓ ΑΚΕΛ: Να αποφευχθούν τα μέτρα χωρίς λογική

ΓΓ ΑΚΕΛ: Να αποφευχθούν τα μέτρα χωρίς λογική

Μέτρα τα οποία λήφθηκαν το τελευταίο διάστημα δεν είχαν λογική και ήταν και σε μεγάλο βαθμό αντιφατικά, και όλα αυτά θα πρέπει να αποφευχθούν στα μέτρα τα οποία θα εξαγγελθούν στις επόμενες φάσεις, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τους αρχηγούς των κομμάτων και τα μέλη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας.

Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύγκληση της σύσκεψης και τον Υπουργό Υγείας, τους επιδημιολόγους και τους συνεργάτες τους για την πάρα πολλή δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα και εξακολουθεί να γίνεται.

Ανέφερε πως «ανταλλάξαμε απόψεις σε γενικό επίπεδο και διατυπώσαμε την έντονη άποψή μας ότι σίγουρα το πρωτεύον θέμα για όλους είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, θα πρέπει όμως ταυτόχρονα να συνυπολογίζονται σειρά από άλλες παραμέτρους, οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές για τον άνθρωπο».

Είναι πρώτα και κύρια, σημείωσε, «τα ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία, τα ζητήματα που αφορούν την οικονομική δραστηριότητα, γιατί δεν θα θέλαμε να οδηγηθούν περισσότεροι άνθρωποι στη φτωχοποίηση και ήδη αντιμετωπίζουμε αρκετές οικονομικές δυσκολίες, καθώς επίσης και τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική και την πολιτική δραστηριότητα». Πρόσθεσε πως «η δική μας απαίτηση είναι ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να συνυπολογίζονται όταν λαμβάνονται αποφάσεις για τα ζητήματα που αφορούν την υγειονομική πτυχή του όλου θέματος». Υπογράμμισε πως «τα μέτρα θα πρέπει να έχουν λογική και ταυτόχρονα να συνυπολογίζουν όλες αυτές τις παραμέτρους», σημειώνοντας πως «έχουμε υπόσχεση ότι θα συνυπολογιστούν όλα αυτά τα οποία έχουμε πει».

«Ο κόσμος κουράστηκε. Έχει ανάγκη να προσδοκά σε κάτι καλύτερο», κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζεται, ότι τα τελευταία μέτρα που εξαγγέλθηκαν είχαν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς πολλά από αυτά υπήρξαν άδικα, ενώ κάποια δεν είχαν ιδιαίτερο νόημα ως προς την αναχαίτιση του ιού. Στο χώρο του Πολιτισμού, η κυβέρνηση έκανε μπρος – πίσω, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του μεγαλύτερου μέρους του χώρου.

Print Friendly, PDF & Email