Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν είναι κρυπτορατσιστής. Ρατσιστής είναι.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος βρίσκει ότι δεν υπάρχει κάτι «πιο σύνηθες από Αλβανό με όπλο». Το λέει κιόλας on camera. Και χαμογελάει μετά αμήχανα μη τυχόν παρεξηγηθεί το φοβερό αστειάκι του.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν είναι κρυπτορατσιστής. Αυτό να του το αναγνωρίσουμε. Ρατσιστής είναι. Δεν το κρύβει διότι δεν μπορεί να το κρύψει. Δεν κρύβονται έτσι εύκολα ριζωμένες πεποιθήσεις σαν είσαι όλη την ώρα εκτεθειμένος στο γυαλί. Πώς να τιθασεύσεις τον ρατσισμό σου; Αστειάκια, όμως, για οπλοφόρους λαούς είναι τοξικές κι επώδυνες ιστορίες. Δυσάρεστο.

Ακόμη πιο δυσάρεστο όμως για την κοινωνία μας είναι ότι εδώ και τριάντα χρόνια και πλέον, πρόσωπα σαν κι αυτόν έχουν αναλάβει νευραλγικά πόστα όχι απλώς στην ενημέρωση αλλά στη διαμόρφωση απόψεων της κοινής γνώμης.

Και τώρα που η γνώμη αυτή σιγά σιγά απομακρύνεται από την τοξικότητα της δεκαετίας του ’90 όταν η αλβανοφοβία των (περισσοτέρων ελληνικών) media ηταν ο κανόνας, ο Ευαγγελάτος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Έτσι είχε συνηθίσει. Κι ας είναι εκτός κλίματος πλέον.

Δεν τον πολυπειράζει. Έχει κάνει και πολύ χειρότερα 30 χρόνια τώρα. Μήπως όχι;

Δημήτρης Χριστόπουλος

πηγή: rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email