Είναι …οι ιδεολογίες όπλο;

γράφει στο peripteron.eu ο Βαγγέλης Πάλλας, ∆ηµοσιογράφος – Ερευνητής – Αναλυτής IFJ / SPJ

Οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας είναι απόλυτα προσχεδιασμένο. Μπορεί να σας φαίνεται μεγάλο είναι όμως ένα μικροσκοπικό κομμάτι ενός τεράστιου σχεδίου που κατευθύνεται από μια ολιγομελή ομάδα.

Το σχέδιο τους στοχεύει στην κατάλληλη διαμόρφωση του κόσμου, σε πολιτικό, οικονομικό, θρησκευτικό επίπεδο ώστε να προκύψει μια κοινωνία με κατεστραμένες τις παραδοσιακές δομές της οικογένειας, απόλυτα εξαρτημένη από αυτούς έτσι ώστε να είναι δυνατός και ο απόλυτος έλεγχος πάνω της.

Κάθε φορά δημιουργούν και ένα φανταστικό εχθρό και τον χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τις ενέργειες τους.
Χθες ήταν ο κομουνισμός, μετά ο φασισμός, λίγο πριν η τρομοκρατία, σήμερα η κλιματική αλλαγή αύριο ίσως κάποια απειλή από το διάστημα.

Αυτοί που καθογηγούν τα νήματα έχουν διαβρώσει τις δομές των κοινωνιών τοποθετώντας ανθρώπους τους σε θέσεις κλειδιά. Έχουν διαβρώσει τόσο οι δομές, που οι ηγέτες των κρατών, μικροί και μεγάλοι ή δεν μπορούν να αντιδράσουν και συμπορεύονται πλέον μαζί τους ή είναι απλά υπάλληλοι τους.

Οι πολιτικές ιδεολογίες είναι ένα όπλο του συστήματος απαραίτητο για την επιβίωση του και τον διαιωνισμό του. Είναι το οξυγόνο που δίνει ζωή στην πόλωση, την αντιπαράθεση και το διχασμό, το μεγάλο μυστικό της διαίρεσης ανθρώπων με κοινά συμφέροντα που παγιδεύονται τελικά να πιστέψουν ότι είναι αντίπαλοι και εχθροί, για να στρατευθούν πίσω από κομματικές σημαίες και να αρχίσουν να συγκρούονται ενώ ο αφέντης που τους ελέγχει γελάει με ικανοποίηση για την μαεστρία του.