Αυτό θα πει λογοκρισία και χειραγώγηση

Το Νομικό Ίδρυμα America First Legal Foundation απέκτησε μέσω της νομικής οδού εσωτερικά έγγραφα από την ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Ατλάντα(1) . Σε αυτά περιλαμβάνονται στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το CDC είχε πρόσβαση σε μια μυστική πύλη της Google, η οποία συγκέντρωνε τις κοινοποιήσεις των ειδήσεων που παρέκκλιναν από την επίσημη αφήγηση για τη Covid-19.

Το Νομικό Ίδρυμα America First Legal Foundation προεδρεύεται από τον πρώην λογογράφο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Στο διοικητικό του συμβούλιο περιλαμβάνονται ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου του Τραμπ. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του είναι πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια. Το ίδρυμα αποτελεί, σύμφωνα με την Washington Post(2) , μέρος της εν αναμονή κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, εάν κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Η μυστική πύλη της Google βρίσκεται στην Ινδονησία και διοικείται από την ισλαμιστική Ένωση «Επαλήθευσης Γεγονότων» (Fact Checking), Mafindo(3). Συγκεντρώνει τη λογοκρισία στο Facebook, το Twitter, το YouTube, το Instagram, το Whatsapp και το Hello. Η ένωση αυτή χρηματοδοτείται από το κράτος της Ινδονησίας.

Η επιλογή του τι θεωρείται «αληθές» ή «ψευδές» γίνεται από το ίδρυμα Kaiser Family Foundation (KFF)(4) . Αντίθετα με ό,τι υποδηλώνει το όνομά του, το KFF δεν είναι οικογενειακό ίδρυμα, αλλά μια εταιρεία με έδρα στη Καλιφόρνια της οποίας διευθυντής είναι ο εκδότης των Los Angeles Times. Διανέμει δωρεάν σημειώματα στους δημοσιογράφους σχετικά με το τι πρέπει να λένε για τα υγειονομικά θέματα. Δεν είναι γνωστό ποιος χρηματοδοτεί αυτή την οργάνωση.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε για την επιβολή διαφόρων ψευδών ισχυρισμών, όπως:

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: Αυτό θα πει λογοκρισία και χειραγώγηση

πηγή: seisaxthia.wordpress.com

Print Friendly, PDF & Email