ΥΠΕΘΑ για τα οδοιπορικά έξοδα στρατιωτικού προσωπικού

«Η πολιτική για τις καταβαλλόμενες αποζημιώσεις του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, σε συνδυασμό με την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τις εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπέβαλε προτάσεις νομοτεχνικής βελτίωσης επί του προτεινόμενου, από το υπουργείο Οικονομικών, σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθυμίου με θέμα «Οδοιπορικά Έξοδα Στρατιωτικού Προσωπικού (Δαπάνες Μετακίνησης Εσωτερικού)».

«Οι παραπάνω προτάσεις έχουν τεθεί στην κρίση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και, επί του παρόντος, τελούμε εν αναμονή των απαιτούμενων ενεργειών τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν δύναται να προσδιοριστεί ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής του άρθρου 15 της υποπαρ. Δ9 της παρ. Δ’ του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (Α’ 94), αφού πέρα από την οριστικοποίηση των διατάξεων του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος απαιτείται επιπλέον χρόνος για την προώθηση υπογραφής του, την επεξεργασία του από το ΣτΕ και την υπογραφή του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

πηγή: sofokleousin.gr

Print Friendly, PDF & Email