Βήχας: Μακάρι το Βραβείο να ήταν ευρώ ν’ αγοράσουμε τρόφιμα για άπορους

Το βραβείο του Ευρωπαίου πολίτη είναι απλά ένα παράσημο στο στήθος και μακάρι να ήταν ευρώ για να αγοράσουμε τρόφιμα για όλο τον κόσμο που τα έχει ανάγκη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο καταξιωμένος Λεμεσιανός ηθοποιός Κώστας Βήχας, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να του απονείμει το βραβείο «Ευρωπαίου Πολίτη», για το 2020, σε σχέση με την ανθρωπιστική του δράση στην κυπριακή κοινωνία.

Ο κ.Βήχας ευχαρίστησε το ευρωκοινοβούλιο και τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Γεωργίου που πρότεινε την υποψηφιότητα του, καθώς και όλους τους Κύπριους ευρωβουλευτές που στήριξαν την υποψηφιότητα, αλλά και τον πρώην ευρωβουλευτή, Νεοκλή Συλικιώτη.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι στο βραβείο αυτό καθρεφτίζεται όλο το αγαθοεργές έργο που γίνεται με την βοήθεια του Κέντρου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Σοφοκλέους (ΚΕΠΑΚΥ) και της συζύγου του και Προέδρου του ΔΣ του Κέντρου, Ασουσένας Σοφοκλέους, της Κίτρινης Γραμμής Βοήθειας και Αλληλεγγύης της ΑΕΛ, τους αθλητές, γυμναστές και τεχνικούς της Λεμεσιανής ομάδας, αλλά και ηθοποιούς, εθελοντές και απλό κόσμο «που βοηθούν και στηρίζουν εδώ και χρόνια το συνάνθρωπο τους».

Περίπου 11,000 οικογένειες βοηθά παγκύπρια η «Κίτρινη Γραμμή», ενώ πολλές άλλες οικογένειες καθώς και άστεγοι δέχονται βοήθεια από όλους εμάς τους εθελοντές, είπε ο κ.Βήχας, προσθέτοντας ότι με την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, τυγχάνουν σήμερα βοήθειας και 83 οικογένειες καλλιτεχνών.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς βλέπει τους επόμενους μήνες και τις δυσκολίες που φέρνει μαζί της η συνεχιζόμενη πανδημία, ο Κώστας Βήχας δηλώνει κατηγορηματικά πως «είναι ένα τσουνάμι που θα μας σκεπάσει όλους και δεν θα πιστεύει κανένας ότι υπάρχει τόσος πολύς κόσμος που να πεινά».

Χαμογελώντας στην ερώτηση, αν αφιερώνει κάπου το βραβείο «Ευρωπαίος Πολίτης», ο γνωστός ηθοποιός εύχεται το βραβείο να ήταν σε ευρώ «για να πιάσουμε τρόφιμα για όλο τον κόσμο που τα έχει ανάγκη». «Είναι απλά ένα παράσημο στο στήθος χωρίς μεγάλη σημασία για το σκοπό που έχουμε», συμπληρώνει.

Για το βραβείο, μας αναφέρει, θα γίνει μια σεμνή τελετή τον ερχόμενο μήνα στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, ενώ η επίσημη τελετή βράβευσης θα γίνει τον Νοέμβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Το συγκινητικό «αντίο» στη 48χρονη Κύπρια ένα χρόνο μετά: «Συγχώρεσε μας»(pic)

 

Print Friendly, PDF & Email