Τρεις καλλιτέχνες αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στο διαγωνισμό Eurovision 2021

Όπως μας ενημέρωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τρεις καλλιτέχνες με προσφυγική προέλευση συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ο διαγωνισμός διεξάγεται από εχθές μέχρι και τις 22 Μαΐου, στο Ρότερνταμ και διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων EBU. Το φετινό θέμα της Eurovision είναι το “Άνοιγμα” (“Open Up”).

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:

Η Manizha – Μουσικός, τραγουδίστρια και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας, που εκπροσωπεί τη Ρωσία. Έφυγε από το Τατζικιστάν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων το 1994 και τώρα είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των προσφύγων, μιλώντας παντού για το θέμα αυτό. Ελπίζει να δώσει έμπνευση και σε άλλους πρόσφυγες και να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι κάθε άνθρωπος, με τις κατάλληλες ευκαιρίες, μπορεί να συμβάλει στην κοινωνία μέσα από τα ταλέντα, τις δεξιότητες και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.

Ο Tousin “Tusse” Chiza – Μουσικός και τραγουδιστής, που εκπροσωπεί τη Σουηδία. Γεννημένος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, πήρε άσυλο από τη Σουηδία αφού πέρασε τρία χρόνια σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην Ουγκάντα. Ο Tusse μοιράζεται ανοιχτά την εμπειρία του για το πώς αντιμετώπισε τις δυσκολίες της εγκατάστασής του και της προσαρμογής σε νέες καταστάσεις, βοηθώντας στην ενδυνάμωση και άλλων νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

Ο Ahmad Joudeh – Ολλανδός χορευτής μπαλέτου με προσφυγική προέλευση. Ο Ahmad θα δώσει παράσταση κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του δεύτερου ημιτελικού στις 20 Μαΐου. Η παράσταση έχει τίτλο “Κοντινές Συναντήσεις Ιδιαίτερου Χαρακτήρα” και επικεντρώνεται στο θέμα της επιθυμίας της ανθρώπινης φύσης για εγγύτητα και της ανάγκης για αμοιβαία κατανόηση.

πηγή: pressenza.com

Print Friendly, PDF & Email