Πώς ο Ροκφέλερ ίδρυσε τη σύγχρονη ιατρική και σκότωσε τις φυσικές θεραπείες

Οι άνθρωποι αυτές τις μέρες σε βλέπουν σαν περίεργο αν μιλάς για τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών ή για άλλες ολιστικές πρακτικές. Όπως και οτιδήποτε άλλο, υπάρχει πολλή πολιτική και χρήματα πίσω από το σύγχρονο ιατρικό μας σύστημα.

Όλα ξεκινούν με τον John D. Rockefeller (1839 – 1937) ο οποίος ήταν μεγιστάνας του πετρελαίου, βαρόνος ληστών, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αμερικής και ένας φυσικός μονοπωλητής.

Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, έλεγχε το 90% όλων των διυλιστηρίων πετρελαίου στις ΗΠΑ μέσω της εταιρείας πετρελαίου του, Standard Oil, η οποία αργότερα διαλύθηκε και έγινε Chevron, Exxon, Mobil κ.λπ.

Ταυτόχρονα, γύρω στο 1900, οι επιστήμονες ανακάλυψαν «πετροχημικά» και την ικανότητα να δημιουργούν όλα τα είδη χημικών από το πετρέλαιο. Για παράδειγμα, το πρώτο πλαστικό — που ονομάζεται Βακελίτης — κατασκευάστηκε από λάδι το 1907. Οι επιστήμονες ανακάλυπταν επίσης διάφορες βιταμίνες και μάντευαν ότι πολλά φαρμακευτικά φάρμακα μπορούσαν να παρασκευαστούν από λάδι.

Αυτή ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για τον Ροκφέλερ που είδε την ικανότητα να μονοπωλήσει ταυτόχρονα τις βιομηχανίες πετρελαίου, χημικών και ιατρικής!

Το καλύτερο πράγμα για τα πετροχημικά ήταν ότι τα πάντα μπορούσαν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και να πωληθούν για υψηλά κέρδη.

Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα με το σχέδιο του Ροκφέλερ για την ιατρική βιομηχανία: τα φυσικά/φυτικά φάρμακα ήταν πολύ δημοφιλή στην Αμερική εκείνη την εποχή. Σχεδόν οι μισοί γιατροί και ιατρικές σχολές στις ΗΠΑ ασκούσαν ολιστική ιατρική, χρησιμοποιώντας γνώσεις από την Ευρώπη και τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Ο Ροκφέλερ, ο μονοπώλιος, έπρεπε να βρει έναν τρόπο να απαλλαγεί από τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό του. Έτσι χρησιμοποίησε την κλασική στρατηγική «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δηλαδή, δημιουργήστε ένα πρόβλημα και τρομάξτε τους ανθρώπους και μετά προσφέρετε μια (προσχεδιασμένη) λύση. (Παρόμοιο με τον τρομοκρατικό τρόμο, ακολουθούμενο από το «Patriot Act»).

Πήγε στον φίλο του Andrew Carnegie – έναν άλλο πλουτοκράτη που έβγαζε τα χρήματά του από το μονοπώλιο της χαλυβουργίας – ο οποίος επινόησε ένα σχέδιο. Από το διάσημο Ίδρυμα Carnegie, έστειλαν έναν άνδρα ονόματι Abraham Flexner να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα και να αναφέρει την κατάσταση των ιατρικών κολεγίων και των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

Αυτό οδήγησε στην Έκθεση Flexner , η οποία γέννησε τη σύγχρονη ιατρική όπως την ξέρουμε.

Περιττό να πούμε ότι η έκθεση έκανε λόγο για την ανάγκη αναμόρφωσης και συγκέντρωσης των ιατρικών μας ιδρυμάτων. Με βάση αυτή την έκθεση, περισσότερα από τα μισά από όλα τα ιατρικά κολέγια έκλεισαν σύντομα.

Η ομοιοπαθητική και τα φυσικά φάρμακα κοροϊδεύτηκαν και δαιμονοποιήθηκαν. και οι γιατροί μάλιστα φυλακίστηκαν.

Για να βοηθήσει στη μετάβαση και να αλλάξει τη γνώμη άλλων γιατρών και επιστημόνων, ο Ροκφέλερ έδωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε κολέγια και νοσοκομεία και ίδρυσε μια φιλανθρωπική ομάδα με το όνομα «Γενικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης» (GEB). Αυτή είναι η κλασική προσέγγιση καρότου και ραβδιού.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όλα τα ιατρικά κολέγια εξορθολογίστηκαν και ομογενοποιήθηκαν. Όλοι οι μαθητές μάθαιναν το ίδιο πράγμα, και η ιατρική είχε να κάνει με τη χρήση κατοχυρωμένων φαρμάκων.

Οι επιστήμονες έλαβαν τεράστιες επιχορηγήσεις για να μελετήσουν πώς τα φυτά θεράπευαν ασθένειες, αλλά στόχος τους ήταν πρώτα να προσδιορίσουν ποιες χημικές ουσίες στο φυτό ήταν αποτελεσματικές και στη συνέχεια να δημιουργήσουν ξανά μια παρόμοια χημική ουσία -αλλά όχι πανομοιότυπη- στο εργαστήριο που θα μπορούσε να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Ένα χάπι για έναν άρρωστο έγινε το μάντρα για τη σύγχρονη ιατρική.

Και νομίζατε ότι οι αδελφοί Κοχ ήταν κακοί;

Έτσι, τώρα, 100 χρόνια μετά, συγκεντρώνουμε γιατρούς που δεν γνωρίζουν τίποτα για τα οφέλη της διατροφής ή των βοτάνων ή οποιωνδήποτε ολιστικών πρακτικών. Έχουμε μια ολόκληρη κοινωνία που είναι σκλαβωμένη σε εταιρείες για την ευημερία της.

Η Αμερική ξοδεύει το 15% του ΑΕΠ της για την υγειονομική περίθαλψη, η οποία θα έπρεπε πραγματικά να ονομάζεται «φροντίδα ασθενειών». Δεν εστιάζει στη θεραπεία, αλλά μόνο στα συμπτώματα , δημιουργώντας έτσι επαναλαμβανόμενους πελάτες. Δεν υπάρχει θεραπεία για τον καρκίνο, τον διαβήτη, τον αυτισμό, το άσθμα ή ακόμα και τη γρίπη.

Γιατί να υπάρχουν πραγματικές θεραπείες; Αυτό είναι ένα σύστημα που ιδρύθηκε από ολιγάρχες και πλουτοκράτες, όχι από γιατρούς.

Όσο για τον καρκίνο, ω ναι, η American Cancer Society ιδρύθηκε από κανέναν άλλον από τον Rockefeller το 1913.

Σε αυτόν τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, είναι λυπηρό να βλέπουμε ανθρώπους να υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου για χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και χειρουργική επέμβαση. Αυτό είναι για μια άλλη ανάρτηση στο blog… αλλά εδώ είναι ένα απόσπασμα από τον John D. Rockefeller που συνοψίζει το όραμά του για την Αμερική…

Print Friendly, PDF & Email