Πόλεμος και καινοτομία: Πολυτελή ιδιωτικά καταφύγια στο Χάρκοβο

Μπορούν τα καταφύγια του πολέμου να προστατεύουν από βόμβες και ταυτόχρονα να είναι πολυτελή; Έτσι πιστεύει μια ομάδα καινοτόμων επιχειρηματιών στο Χάρκοβο, που κατασκευάζει αυτόνομα ιδιωτικά καταφύγια πλήρως εξοπλισμένα με κουζίνα, μπάνιο και Wi-Fi.

Οι εγκέφαλοι πίσω από την πρωτοβουλία που ονομάζεται “Skhov” λένε πως τα μεταλλικά διαμερίσματά τους αντέχουν ακόμα και επίθεση βαλλιστικού πυραύλου.

«Αναγκάστηκα να αποχωριστώ την οικογένειά μου. Έπρεπε να δουλέψω στο Χάρκοβο, επειδή η παραγωγή μας βρίσκεται εδώ και η οικογένειά μου, δυστυχώς, δεν μπορούσε να επιστρέψει. Έτσι, σκέφτηκα: τι πρέπει να κάνω για να έχω εδώ την οικογένειά μου; Κι έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε τέτοια καταφύγια», εξηγεί ο Ολέκσι Σούσλιν, ένας από τους επιχειρηματίες πίσω από το “Skhov”.

Χρειάζονται περίπου δύο μήνες για να κατασκευαστεί ένα καταφύγιο με εμβαδόν 17 τετραγωνικών μέτρων και η τιμή αγγίζει τα 60.000 ευρώ, όσο δηλαδή κόστιζε ένα δυάρι στο Χάρκοβο πριν τη ρωσική εισβολή.

Οι κατασκευαστές πιστεύουν πως η ζήτηση για καταφύγια στην Ουκρανία θα αυξηθεί και σχεδιάζουν ήδη ένα λιγότερο πολυτελές και περισσότερο προσιτό μοντέλο.

πηγή: gr.euronews.com

Print Friendly, PDF & Email