Παγώνει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία μετά τις αντιδράσεις των ακαδημαϊκών!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι αναβάλλεται επ αόριστον η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Κυβερνητική υποχώρηση κοινωνικά απαραίτητη και ενδεικτική των επιτυχιών, που μπορεί να έχει ο κόσμος όταν διεκδικεί το δίκιο του συνιστά η απόφαση που σήμερα επιβεβαιώθηκε, για “πάγωμα” της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι αναβάλλεται επ αόριστον η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε πέντε ΑΕΙ, όπως είχε ανακοινωθεί.

Ο Γ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως μόνο όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και όλες οι διαδικασίες για την πρόσληψη των ανθρώπων που θα τη στελεχώσουν θα κάνει τη δουλειά για την οποία ιδρύθηκε.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Όπως γνωρίζετε, η λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας διέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις. Όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση που απαιτείται, όταν ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες που υπάρχουν για την πρόσληψη των ανθρώπων που θα τη στελεχώσουν και όταν εκπαιδευτούν επαρκώς, όπως πρέπει για να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική στον λόγο για τον οποία ιδρύθηκε και θα κληθεί να εκτελέσει. Αντιλαμβάνονται όλοι την ιδιαιτερότητα που υπάρχει και την πολύ καλή εκπαίδευση που πρέπει να έχουν σε διάφορες πτυχές όσοι άνθρωποι κληθούν να εκτελέσουν αυτό τον ρόλο, θα κάνει τη δουλειά για την οποία ιδρύθηκε.»

Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις το νωρίτερο ενδεχόμενο εγκατάστασης της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, προβλέπεται την Άνοιξη του 2022.

πηγή: kar.org.gr

Print Friendly, PDF & Email