Οικογένεια με 9 ανήλικα παιδιά και ηλικιωμένη 90 ετών χωρίς σπίτι λόγω αυθαίρετης καταδάφισης από τον Δήμο Φυλής

Οικογένεια με 9 ανήλικα παιδιά και ηλικιωμένη 90 ετών χωρίς σπίτι λόγω αυθαίρετης καταδάφισης από τον Δήμο Φυλής

Η κυρία Αλεξάνδρα Καρά είναι η 90χρονη προγιαγιά, της οποίας το σπίτι γκρέμισε ο Δήμος Φυλής συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Στο σπίτι έμενε η ίδια και η οικογένεια της, οικογένεια Ρομά με 9 ανήλικα παιδιά, από 4 έως 13 ετών, την ώρα που λόγω του lockdown απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα.

Το γεγονός είχε καταγγείλει η δικηγόρος της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ώρα που γινόταν η κατεδάφιση του σπιτιού, με την οικογένεια να βρίσκεται στον χώρο, την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας την ίδια μέρα στο ραδιόφωνο του ΤPP, από το σημείο της κατεδάφισης όπου βρισκόταν, η Ζωής Κωνσταντοπούλου εξήγησε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Φυλής την είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα γινόταν καμία τέτοια ενέργεια, μέχρι η υπόθεση του σπιτιού να κριθεί στα δικαστήρια».

http://Σύμφωνα με την ίδια, ο λόγος της δικαστικής διαμάχης είναι ότι η ηλικιωμένη γυναίκα, εν αγνοία της είχε υπογράψει ένα χαρτί που παραχωρούσε το σπίτι της, 70 τετραγωνικών, στον Δήμο, έχοντας λάβει την υπόσχεση ότι πρόκειται για χαρτί υποθήκης. «Στο σπίτι αυτό ζουν 35 χρόνια, με όλα τα απαραίτηρα έγγραφα, αλλά ένας επιτήδειος πρώην δήμαρχος, στις αρχές του 2000 είχε πάρει μία υπογραφή από την αγράμματη γιαγιά. Αυτό το θέμα είναι στα δικαστήρια» τόνισε. «Η νόμιμη ιδιοκτήτρια πείστηκε από τον τότε δήμαρχο νομίζοντας ότι βάζει το σπίτι υποθήκη ώστε να πάρει δάνειο. Αυτό το ανακαλύψαμε πριν από μερικούς μήνες, ενώ ο Δήμος γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει ζήτημα με το ακίνητο, γι αυτό δεν το είχε διεκδικήσεις τόσα χρόνια. Είχε γίνει και μία προσπάθεια το καλοκαίρι να τους πετάξουν έξω από το σπίτι τους. Ο δε σημερινός δήμαρχος, ο κ.Παππούς, με διαβεβαίωσε προσωπικά ότι καμία τέτοια διαδικασία δεν θα προχωρήσει», πρόσθεσε.

Την επόμενη μέρα, ο Εισαγγελέας άφησε ελεύθερα τα 2 μέλη της οικογένειας που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία, γιαγιά και πατέρα, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τον Δήμο να μην κάνει καμμία πράξη κατεδάφισης, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Την Πέμπτη 18/2/2021 δικάζεται η αίτηση της κυρίας Αλεξάνδρας να μην κατεδαφιστεί το δεύτερο σπιτάκι της ώστε να προστατευτεί η οικογένειά της.

«Σήμερα, η οικογένεια της κας Αλεξάνδρας, με 9 ανήλικα παιδιά, είναι απροστάτευτη απέναντι στη σκληρή κακοκαιρία, στο δεύτερο σπιτάκι που έμεινε όρθιο, χωρίς πόρτες και παράθυρα, που τα αφαίρεσε ο Δήμος. Χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς τα ρούχα και τα φάρμακά τους, που ο Δήμος επίσης αφαίρεσε κι αρνείται να τους τα επιστρέψει» αναφέρει το freedomtv σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Πηγή: thepressproject.gr

Print Friendly, PDF & Email