Να πληρώνονται οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στην Εξεταστική ζητά ο Μπογδάνος

Να… αποζημιωθεί οικονομικά για την συμμετοχή του στην Εξεταστική Επιτροπή ζητά ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Με την πρόταση να πληρώνονται οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τις «λίστες Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll προσήλθε σήμερα στην πρώτη συνεδρίασή της ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ενώ όλα τα κόμματα συμφώνησαν οι εργασίες της Επιτροπής να μην είναι αμειβόμενες, ο προσφάτως διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε ως λαϊκίστικη την αντίληψη που θέλει τα μέλη του κοινοβουλίου να μην πληρώνονται σε επιτροπές που αφορούν στη διαχείριση δημοσίου χρήματος.

«Για λόγους αρχής δεν ξέρω κατά πόσο είναι σώφρον να μην είναι αμειβόμενη η παρουσία μας στην εξεταστική. Είναι λαϊκίστικα τα κίνητρα αυτής της κατεύθυνσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εργασίες της επιτροπής να είναι διαφορετικές από αυτές της οδικής ασφάλειας και οι οποίες είναι αμειβόμενες! Γιατί να ισχύει το ένα και όχι στο άλλο», είπε και συνέχισε: «Ο συμβολισμός ότι ασχολούμαστε με δημόσιο χρήμα συνεπάγεται ότι να το κάνουμε χωρίς αμοιβή;».

Οι βουλευτές αποζημιώνονται με 75 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

πηγή: rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email