Μαυρογιάννης στον Άστρα: Μεγάλη προτεραιότητα η απόδοση ευθυνών για διαφθορά – Να ανατρέψουμε την αρνητική εικόνα στο Κυπριακό

Η δημοσιοποίηση των ερευνητικών πορισμάτων έχει να κάνει με την έννοια της χρηστής διοίκησης και του κράτους δικαίου, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο υποψήφιος για την προεδρία Ανδρέας Μαυρογιάννης, προσθέτοντας πως υπάρχει μία αντίληψη ότι αυτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση δεν συνιστά σωστή πρακτική, γιατί αφήνει πολύ περιθώριο στην αυθαιρεσία.

Πρόσθεσε ότι η δημοσιοποίηση των πορισμάτων θα έπρεπε να έχει θεσμοθετηθεί, ενώ πρέπει, είπε, να αλλάξουμε το τεκμήριο και μόνο εάν συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι ύψιστης ασφάλειας να μην δίνονται στη δημοσιότητα τα πορίσματα.

Υπογράμμισε επίσης ότι αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για τον ίδιο η απόδοση ευθυνών για θέματα που αφορούν τη διαπλοκή και την διαφθορά, αλλά και για τον τερματισμό αυτών των φαινομένων, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή.

Αναφέρεται, είπε ο κος Μαυρογιάννης και στο προεκλογικό του πρόγραμμα η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για τη δήμευση περιουσιακού στοιχείου.

Να ανατραπεί η κακή εικόνα στο Κυπριακό

Πρέπει να ανατραπεί η κακή εικόνα που υπάρχει στο Κυπριακό και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα δεδομένα είναι πολύ κακά και πολύ αρνητικά πρέπει να βρούμε τους τρόπους να τα αναστρέψουμε και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική για επίλυση το ταχύτερο, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο υποψήφιος για την προεδρία Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Επισήμανε ότι τα όσα γίνονται στα κατεχόμενα αποτελούν συνηθισμένη τακτική της Τουρκίας που βάζει πολλά στο τραπέζι και αποσύρει κάποιο νοουμένου ότι παίρνει αντάλλαγμα κάπου αλλού σε ανατολίτικα παζάρια.

Εμείς, είπε, εκείνο που πρέπει να καταφέρουμε είναι να μην προχωρήσει το σενάριο των νέων τετελεσμένων, της ντε φακτο ενσωμάτωσης των κατεχομένων στην Τουρκία και αντι αυτού να έχουμε επανένωση της Κύπρου και λύση. Πρέπει, επανέλαβε, να δημιουργήσουμε ελπίδα από την πέτρα και να επανέλθουμε σε συζήτηση επί της ουσίας για να καλύψουμε το τελευταίο μίλι. Ο κος Μαυρογιάννης τόνισε ταυτόχρονα ότι δεν θα υπάρχει ελπίδα εάν νομίζουμε ότι μπορούμε να ξανανοίξουμε όλα τα θέματα στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι είναι καλοδεχούμενη η εμπλοκή της ΕΕ στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, ωστόσο, σημείωσε, το Κυπριακό συζητείται εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών με βάση την αποστολή των καλών υπηρεσιών του ΓΓ.

πηγή: dialogos.com.cy

Print Friendly, PDF & Email