Κίνα: Αυξήθηκε κατά 32,2% το εξωτερικό εμπόριο τους πρώτους δύο μήνες του 2021

Ετήσια αύξηση 32,2% στα 5,44 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 838,16 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας, τους πρώτους δύο μήνες του 2021, διατηρώντας τη δυναμική της αύξησης των προηγούμενων μηνών, όπως έδειξαν χθες τα επίσημα στοιχεία.

Οι εξαγωγές εκτοξεύτηκαν κατά 50,1%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 14,5% σε ισοτιμίες του γουάν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων (GAC).

Για το μήνα Φεβρουάριο, το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας, καταγράφηκε στα 2,42 τρισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 57% όπως έδειξαν τα στοιχεία της GAC.

Η Κίνα κατέγραψε διψήφια αύξηση στον όγκο των εμπορικών συναλλαγών της, με τους σπουδαιότερους εμπορικούς συνεργάτες της, την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Η Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας παρέμεινε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας, κατά την ίδια περίοδο, με το συνδυασμένο όγκο του εξωτερικού εμπορίου να καταγράφει ετήσια αύξηση 32,9%.

Οι άλλοι μεγάλοι εμπορικοί εταίροι, όπως, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, είδαν τον όγκο των εμπορικών σχέσεων τους με την Κίνα να αυξάνονται κατά 39,8%, 69,6% και 27,4% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, το εμπόριο της Κίνας με χώρες της εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος κατέγραψε ετήσια αύξηση 23,9% στα 1,62 τρισεκατομμύρια γουάν.

πηγή: sofokleousin.gr

 

Print Friendly, PDF & Email