ΗΠΑ: Τι έδειξαν οι αριθμοί για την εκδοτική βιομηχανία το 2021

Αυξημένος κατά 12,3% ή κατά 3,23 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν το 2021 ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών της εκδοτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ σε σχέση με το 2020, φτάνοντας τα 29,33 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ένωσης Αμερικανών Εκδοτών για το περασμένο έτος.

Τα στοιχεία της έκθεσης είναι θετικά για τα φυσικά καταστήματα, καθώς διαπιστώνεται αύξηση των πωλήσεων εμπορικών βιβλίων κατά 40,4% το 2021 σε αυτά, που είναι η πρώτη άνοδος ύστερα από μία πενταετία συνεχούς κάμψης. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις μέσω του διαδικτυακού καναλιού κατέγραψαν οριακή πτώση 0,5%, μετά την «έκρηξη» που είχαν σημειώσει το 2020 λόγω της πανδημίας και των κλειστών βιβλιοπωλείων. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι πωλήσεις χαρτόδετων και σκληρόδετων εμπορικών βιβλίων αυξήθηκαν κατά 14,2% και κατά 13,6% αντίστοιχα σε σχέση με το 2020. Αντίστοιχη αύξηση παρουσίασαν και τα audiobooks (+12,8%), ενώ αντίθετα τα ebooks υποχώρησαν κατά 5% σε ετήσια βάση.

Η πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανών Εκδοτών, Maria A. Pallante, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα στοιχεία αυτά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σε μια οικονομία που προσφέρει τόσο πολλές επιλογές διασκέδασης, μας ενθουσιάζει και μας ικανοποιεί το να διαπιστώνουμε αυτή την τάση για φιλαναγνωσία».

πηγή: diastixo.gr

Print Friendly, PDF & Email