ΗΠΑ: Πρόγραμμα μαθαίνει σε εφήβους τον κινηματογράφο – ‘Κρατείστε κάμερα, όχι όπλο’

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ουάσινγκτον κρατά τα παιδιά μακριά απο τις συμμορίες δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσω του κινηματογράφου.

“Don’t Shoot Guns, Shoot Cameras” ονομάζεται το πρόγραμμα που δημιουργησε ο κωμικός Rodney “Red” Grant, ο οποίος έχασε απο πυροβολισμούς τον ανιψιό του, το 2015.

Μέσω του προγράμματος, έφηβοι που εκτίθενται στη βία σε γειτονές της Ουάσιγκτον, αναπτύσσουν ικανότητες κινηματογραφιστών και τους δίνεται η δυνατότητα να γυρίσουν την δική τους ταινία μικρού μήκους.

Ο Muhammad Toumbou ένας 16χρονος λέει στο cbcnews πως όταν ζεις στην Ουάσινγκτον το μόνο που γνωρίζεις είναι μπάσκετ και όπλα. Αυτό πίστευε κι ο ίδιος για τον ευατό του μέχρι που έμαθε για το εν λόγω πρόσγραμμα. “Μέχρι τότε το μόνο που ήξερα ήταν να τραβάω με το κινητό μου”, λέει ο 16χρονος.”Μου άνοιξαν πόρτες που ποτέ δεν πίστευα οτι θα άνοιγαν” προσθέτει ενθουσιασμένος.

“Δεν τους αξίζει να κρατούν όπλα, δεν τους αξίζει να έχουν γύρω τους ανθρώπους που δεν πιστέυουν σ’ αυτούς” λέει ο Rodney Grant.

πηγή: news247.gr

Print Friendly, PDF & Email