ΗΠΑ: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας με πολιτικούς και άλλους «επιφανείς» πολίτες

Τα νερά της επίσημης πολιτικής και νομικής ζωής των ΗΠΑ έρχεται να ταράξει νέα υπόθεση εξάρθρωσης μεγάλου κυκλώματος μαστροπείας με πελάτες επιφανείς πολιτικούς, στελέχη των Big Pharma και Tech και «φτασμένους» δικηγόρους, το οποίο απλώνεται σε διάφορες πολιτείες, από τη Βοστώνη έως τη Βόρεια Βιρτζίνια και την Καλιφόρνια.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απήγγειλαν την Τετάρτη κατηγορίες σε τρία άτομα για τη λειτουργία ενός δικτύου οίκων ανοχής υψηλών προδιαγραφών από συγκροτήματα διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης και της βόρεια Βιρτζίνια, στους πελάτες των οποίων περιλαμβάνονταν εκλεγμένοι πολιτικοί, στελέχη τεχνολογικών και φαρμακευτικών εταιρειών, δικηγόροι, γιατροί, επιστήμονες, καθηγητές, στρατιωτικοί και λογιστές.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη δεν κατονόμασαν κανέναν από τους «πλούσιους και καλά δικτυωμένους πελάτες» που, όπως λένε, πλήρωναν έως και 600 δολάρια την ώρα για σεξουαλικές επαφές με γυναίκες κυρίως ασιατικής καταγωγής, μέσω του εμπορίου λευκής σαρκός σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι φερόμενοι ως υπεύθυνοι των οίκων ανοχής, ο 41χρονος Han Lee και ο 30χρονος Junmyung Lee από τη Μασαχουσέτη και ο 69χρονος James Lee από την Καλιφόρνια -όλοι ασιατικής καταγωγής-, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό τον εξαναγκασμό και την προσέλκυση γυναικών τρίτων χωρών προκειμένου να συμμετάσχουν σε παράνομες σεξουαλικές δραστηριότητες.

Ο εκτελών χρέη εισαγγελέα των ΗΠΑ Τζος Λέβι δήλωσε ότι η έρευνα «μόλις άρχισε» και ότι οι διωκτικές αρχές συγκεντρώνουν περισσότερα στοιχεία μετά την εκτέλεση ενταλμάτων έρευνας σε τοποθεσίες στη Μασαχουσέτη, τη Βιρτζίνια και την Καλιφόρνια.

Οι έρευνες αυτές περιλάμβαναν ενεργούς οίκους ανοχής και αποκάλυψαν οικονομικά έγγραφα, μετρητά και γυναίκες που ασχολούνταν με την πορνεία, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

«Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε στενά με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς εταίρους μας για να λογοδοτήσουν οι άνθρωποι που διηύθυναν αυτό το κύκλωμα και οι άνθρωποι που τροφοδότησαν τη ζήτηση για αυτό το κύκλωμα», δήλωσε ο Λέβι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Han Lee και ο Junmyung Lee, οι οποίοι είναι και οι δύο Κορεάτες, τελούν προσωρινά κρατούμενοι με εντολή εισαγγελέα, έπειτα από ακρόαση στη Μασαχουσέτη. Ο δικηγόρος του Lee αρνήθηκε να σχολιάσει για την υπόθεση. Άλλοι δικηγόροι υπεράσπισης είτε δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό είτε δεν ήταν εφικτό να προσδιοριστούν.

Σύμφωνα με η δικογραφία, οι κατηγορούμενοι, με επικεφαλής τον Han Lee, χρησιμοποιούσαν συγκροτήματα διαμερισμάτων υψηλών προδιαγραφών ως οίκους ανοχής στο Cambridge και το Watertown της Μασαχουσέτης και στο Fairfax και το Tysons της Βιρτζίνια.

Δύο ιστότοποι διαφήμιζαν ραντεβού με Ασιάτισσες και οι πελάτες περνούσαν από μια διαδικασία ελέγχου που περιελάμβανε την παροχή φωτογραφιών από τις άδειες οδήγησης και τα ονόματα των εργοδοτών τους, αναφέρουν οι εισαγγελείς. Η αμερικανική κυβέρνηση κατέσχεσε τα domains αυτών των ιστότοπων.

Οι αρχές δήλωσαν ότι πίστευαν ότι το δίκτυο οίκων ανοχής είχε δυνητικά εκατοντάδες πελάτες, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Λέβι, «συχνά πλήρωναν μηνιαία αμοιβή για να είναι μέλη αυτής της παράνομης λέσχης».

Πηγή: efsyn.gr

Print Friendly, PDF & Email