Γαλλία: Έρευνα για τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Από euronews with Associated Press
Στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών μπήκαν οι απολαβές του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού λιγότερο από έξι μήνες πριν την έναρξή τους.

Γαλλικά Μέσα ανέφεραν ότι η έρευνα για τον μισθό που εισπράττει ετησίως ο Τόνι Εστανγκέ ανατέθηκε από την οικονομική εισαγγελία στην αστυνομία.

Η αμοιβή του Εστανγκέ ανέρχεται σε 270.000 ευρώ τον χρόνο, όπως ορίστηκε το 2018, και, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, δεν έχει αυθηθεί έκτοτε. Για τον λόγο αυτό, η Cojop εξέφρασε έκπληξη, αφού, όπως τόνισε, οι όροι της αμοιβής του τρεις φορές χρυσού Ολυμπιονίκη έχουν εγκριθεί από την αρμόδια δημοσιονομική αρχή του γαλλικού κράτους και υπόκεινται σε αυστηρό πλαίσιο και εξίσου αυστηρούς ανεξάρτητους ελέγχους.

Σημειώνεται πως ο μισθός του Εστανγκέ φέρεται να είναι χαμηλότερος από εκείνον που λάμβανε για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Σεμπάστιαν Κόου.

Δεν πρόκειται, ωστόσο, για την πρώτη φορά που η διοργάνωση των Ολυμπιακών του Παρισιού βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας. Τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο οι οικονομικοί εισαγγελείς μετέβησαν στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής, έπειτα από καταγγελίες για ευνοιοκρατία, σύγκρουση συμφερόντων και κακοδιαχείριση κονδυλίων στις αναθέσεις συμβάσεων.

Print Friendly, PDF & Email