Φόβους ότι πολίτες ίσως προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός νομού με χαρταετούς εκφράζει η ΕΛΑΣ

Φόβους ότι πολίτες ίσως προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός νομού με χαρταετούς εκφράζει η ΕΛΑΣ
Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία ενόψει της Καθαράς Δευτέρας μετά από αναφορές ότι κάποιοι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων ίσως προσπαθήσουν να διαφύγουν με ειδικά κατασκευασμένους χαρταετούς ώστε να γιορτάσουν τα Κούλουμα έξω από την πόλη ή την περιφέρεια τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι πολίτες, σε συνεργασία με έμπειρους kite surfers, έχουν κατασκευάσει χαρταετούς με τους οποίους θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν την Καθαρά Δευτέρα από τις πόλεις ώστε να περάσουν την ημέρα στην εξοχή.

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην το επιχειρήσουν καθώς υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν από τους ανέμους σε άλλη κατεύθυνση από το χωριό τους ή να βρεθούν μπλεγμένοι σε καλώδια ή σε δέντρα και να χρειαστεί να τους κατεβάσει η Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό, με άνδρα που επιχείρησε να περάσει τα όρια της Αττικής ντυμένος έλατο, ενώ υπάρχουν αναφορές για κατοίκους της Αθήνας που είναι αποφασισμένοι να μεταμφιεστούν σε αρνί αν η κυβέρνηση δεν επιτρέψει τελικά τις μετακινήσεις το Πάσχα.

πηγή: tovatraxi.com

Print Friendly, PDF & Email