Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου για πρώτη φορά στην Αθήνα [24-27 Νοεμβρίου]

Για πρώτη φορά στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Παλαιστίνης, φέρνοντας το ελληνικό κοινό σε άμεση επαφή με τον κινηματογράφο μίας χώρας που έχει δεχθεί αμέριστης αλληλεγγύης από το αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα της χώρας μας.

Από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου η Ntounias events σε συνεργασία με τον κινηματογράφο STUDIO New Star Art Cinema, διοργανώνουν το πρώτο φεστιβάλ Παλαιστινιακού κινηματογράφου στον ιστορικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει οχτώ ταινίες και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους, σημαντικών Παλαιστινίων δημιουργών, οι οποίες έχουν επιλεγεί να προβληθούν από μια Επιτροπή Ελλήνων δημιουργών.

Μέσα από τις ταινίες τους, οι σκηνοθέτες απεικονίζουν την καθημερινότητα σε μια Παλαιστίνη που έχει βυθιστεί στην ένδεια και την καταστολή.
Ταυτόχρονα, διηγούνται τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων που προσπαθούν να αντισταθούν στο ισραηλινό απαρτχάιντ και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών την τελευταία 50ετία. Σε μια εποχή που το δράμα των Παλαιστινίων έχει ξεχαστεί, αυτές οι ταινίες μας θυμίζουν έναν λαό που ζει κάτω από την μπότα του Ισραηλινού ιμπεριαλισμού.

Το φεστιβάλ Παλαιστίνη-Αθήνα, είναι μέρος μιας σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούνστην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και αποτελεί μια προσπάθεια ενδυνάμωσης των δεσμών ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβάλλονται καθημερινά δύο ταινίες, με ελληνικούς υπότιτλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 24/11
My Gaza Online (ντοκιμαντέρ, 22’) στις 20:00

Little Palestine (Diary of Siege) (μυθοπλασίας, 89’) στις 20:30

Παρασκευή 25/11
Space Exodus (μυθοπλασίας, 5’) στις 18:00

5 Minutes From Home ( ντοκιμαντέρ, 52’) στις 18:10

Σάββατο 26/11
The Silent Protest (ντοκιμαντέρ, 22’) στις 20:00

Love, Theft and Other Entanglements (μυθοπλασίας, 90’) στις 20:30

Κυριακή 27/11
One Like Him (μυθοπλασίας, 16’) στις 20:00

Mafak (Screwdriver) (μυθοπλασίας, 108’) στις 20:20

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου.

Με την υποστήριξη των: Filmlab Palestine, STUDIO new star art cinema, Palestine Cinema Days, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος

πηγή: kar.org.gr

Print Friendly, PDF & Email