Ερίκ Καντονά: «Η FIFA σιωπά για τα εγκλήματα στο Κατάρ»

Στο νέο επεισόδιο του podcast «Πελότα Λίμπρε» μιλάμε για έναν από τους πιο συνεπείς πολέμιους του Μουντιάλ του Κατάρ και της ακραίας εμπορευματοποίησης και του θανάτου χιλιάδων εργατών, τον Ερίκ Καντονά. Ένα πρώην ποδοσφαιριστή και νυν ακτιβιστή που μιλά πάντα με παρρησία για το ποδόσφαιρο.

Οσέρ, Μαρσειγ, Μπορντό και Μονπελιέ ως δανεικος, έπειτα στη Νιμ και μετά το πρώτο βήμα στο Νησί, στην Αγγλία, με τη φανέλα της Λιντς πριν φτάσει στη Μάντσεστερ Γιουνάινεντ, την ομάδα που έκανε όνομα και δέθηκε περισσότερο από καμία άλλη, αγωνιζόμενος στο Όλντ Τράφορντ από το 1992 μέχρι το 1997. Έντονος χαρακτήρας ο Καντονά, επίμονος στις θέσεις του, αντιμετώπισε κατά καιρούς προβλήματα στις ομάδες που βρέθηκε όταν συμπαίκτες ή το προπονητικό τιμ δεν λειτουργούσε συλλογικά.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά το Μουντιάλ στο Κατάρ. Δεν είναι ένα ‘πραγματικό Παγκόσμιο Κύπελλο’», τόνισε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο ο Ερίκ Καντονά. «Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να διοργανωθεί ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σε μια χώρα όπου υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης και προώθησης του ποδοσφαίρου, όπως στη Νότια Αφρική ή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά το Κατάρ; Το Κατάρ δεν είναι χώρα του ποδοσφαίρου. Είναι μόνο για τα χρήματα και ο τρόπος με τον οποίο φέρθηκαν στους ανθρώπους που έχτισαν εκεί τα γήπεδα, είναι φρικτός», συμπλήρωσε.

«Το πρόβλημα είναι οι ομοσπονδίες που δεν μιλούν, που σιωπούν στα εγκλήματα που γίνονται στο Κατάρ. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα».

πηγή: rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email