Εβραίοι βάνδαλοι εξτρεμιστές εισέβαλαν και βεβήλωσαν παρεκκλήσι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ομάδα περίπου πενήντα Ισραηλινών ριζοσπαστών, εισέβαλε στην πύλη και την περίφραξη και βεβήλωσε το παρεκκλήσι του Πατριαρχείου στον λόφο της Σιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι εισβολείς απείλησαν επίσης τον φύλακα των εγκαταστάσεων που έχει διοριστεί από το Πατριαρχείο λέγοντας «ξέρουμε πού μένεις και θα σε σκοτώσουμε».

«Αυτού του είδους η παραβίαση, ο εκφοβισμός και η απειλή έχουν λάβει χώρα επανειλημμένα σε αυτό το παρεκκλήσι, παραβιάζοντας την αγιότητά του και τη συνεχιζόμενη μαρτυρία της χριστιανικής παρουσίας εκεί από την εποχή του Μυστικού Δείπνου και την ημέρα της Πεντηκοστής», αναφέρει το Πατριαρχείο στην ανακοίνωσή του, εκφράζοντας παράλληλα έντονη διαμαρτυρία για αυτή την συμπεριφορά.

Γλιτώνοντας τον σκληρό εκφοβισμό και την οργή των ριζοσπαστών, ο φρουρός κατάφερε να καλέσει την αστυνομία που ήρθε και επενέβη για να αποκαταστήσει την τάξη, όπως υποστηρίζει το Πατριαρχείο.

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών

«Εκφράζουμε την πιο έντονη ανησυχία μας για τη χθεσινή εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση, από την πλευρά τους, του εκεί ευρισκόμενου Παρεκκλησίου.

Αναμένουμε την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών από πλευράς των ισραηλινών αρμόδιων αρχών για τη διερεύνηση του συμβάντος, την προσαγωγή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη και την αποτροπή αντίστοιχων έκνομων ενεργειών στο μέλλον.

Η Ελλάδα παγίως εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ιδιοκτησίας του Ιερά Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που περιλαμβάνονται στο παγιωμένο Καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo)».

πηγή: gr.euronews.com

Print Friendly, PDF & Email