Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ένωσαν τις φωνές τους

Μεγάλες πορείες με αίτημα την επανένωση του νησιού και τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων.

Μήνυμα ενόψει της άτυπης Πενταμερούς της Γενεύης έστειλαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι διοργανώνοντας πορείες ένθεν και ένθεν της Πράσινης Γραμμής. Αίτημα τον διοργανωτών η επανένωση του νησιού με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων.

Οι δύο πορείες υπέρ της ειρήνης ήταν προγραμματισμένο να ενωθούν στην νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, όπου θα πραγματοποιείτο δικοινοτική συναυλία, ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας άλλαξαν τους σχεδιασμούς με αποτέλεσμα οι δύο πορείες να μην συνενωθούν, μεταδίδει η DW. Οι δύο ξεχωριστές πορείες ξεκίνησαν από τις δυο πλευρές της Πράσινης Γραμμής με σημείο συνάντησης το ενετικό τείχος της Πύλης Πάφου, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» Κύπρου.

«Να ρίξουμε τα τείχη. Να ανταμώσουμε στους δρόμους» έγραφε ένα από τα πανό των ελληνοκυπρίων ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν χιλιάδες κόσμου με τους διοργανωτές να διατυμπανίζουν το όραμα για μια Κύπρο επανενωμένη που δεν μπορεί να περιοριστεί από συρματοπλέγματα.

Print Friendly, PDF & Email