ΕΛΑΣ: ΕΔΕ για την χυδαία ανάρτηση που ευχόταν «καρκίνους»

Από το προφίλ που ανήκει σε αστυνομικό αναρτήθηκε δημοσίευση, στην οποία ευχόταν «καρκίνο στα σπίτια» των ανθρώπων που μετείχαν στην κατάληψη.

Με ακόμη μία Ένορκη Διοικητική έρευνα, απαντά η ΕΛΑΣ στις σφοδρές και δικαιολογημένες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες για την χυδαία ανάρτηση που φέρεται να έκανε αστυνομικός από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση της βίαιης εκκένωσης της κατάληψης του Ευαγγελισμού, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Από το προφίλ που ανήκει σε αστυνομικό αναρτήθηκε δημοσίευση, στην οποία όχι μόνο πανηγύριζε για την εισβολή στον ιστορικό αυτοδιαχειριζόμενο χώρο, αλλά ευχόταν «καρκίνο στα σπίτια» των ανθρώπων που μετείχαν στην κατάληψη.

Η χυδαία ανάρτηση

«Η διμοιρία μου τα κατάφερε πετάξαμε μετά από 22 χρόνια τους άπλυτους από τον Ευαγγελισμό στο Ηράκλειο. Γ@@μώ τα σπίτια σας βρωμιάρηδες, η πόλη είναι δική μας. Καρκίνος στα σπίτια σας» έγραφε η ανάρτηση που μετά τις αντιδράσεις κατέβηκε.

Ο Αστυνομικός υποστηρίζει ότι τον «χάκαραν»

Την ίδια ώρα, μετά την έκταση που έλαβε το ζήτημα, ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη ανάρτηση κι ότι κάποιοι «χάκαραν» τον λογαριασμό του.

Τι λέει η ΕΛΑΣ

Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το θέμα αυτό αναφέρονται τα εξής:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία περιέχουν δηλώσεις-σχόλια υβριστικού και απαξιωτικού περιεχομένου από προσωπικούς λογαριασμούς αστυνομικών που αφορά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο που πραγματοποιήθηκε την 30.09.2023, όπως προέκυψε κατά δήλωση των αστυνομικών οι προσωπικοί τους λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί από άγνωστο δράστη και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για το λόγο αυτό σχηματίζεται ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Print Friendly, PDF & Email