«Έκπληξη» η αντιπαράθεση Δένδια -Τσαβούσογλου, λέει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων

Ενώ οι δύο πολιτικοί στην αρχή της συνέντευξης τύπου επαίνεσαν την θετική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, γρήγορα κλιμακώθηκε η λεκτική αντιπαράθεση, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) για την σκληρή κόντρα Δένδια-Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων, μετά το τέλος της συνάντησής τους

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα κατέληξε επεισοδιακά, γράφει στην ανταπόκρισή του το dpa. «Σπάνια υπάρχουν φιλικοί τόνοι μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια επισκέπτεται ξανά, ένας Έλληνας υπουργός Εξωτερικών την Τουρκία και οδηγείται σε σύγκρουση με τον Τούρκο ομόλογό του μπροστά στις κάμερες», τονίζεται στην ανταπόκριση, η οποία αναπαράγεται από πολλά γερμανικά μέσα.

«Στην κοινή συνέντευξη τύπου ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλληλοκατηγορήθηκαν για κομβικά ζητήματα αναφέρει επίσης το dpa, σύμφωνα με την ΕΡ.Τ

«Όταν Δένδιας προειδοποίησε να μην διαδίδονται «fake news» που δεν συμβάλλουν στο εποικοδομητικό κλίμα ενώ, επιπροσθέτως, είπε ότι πρέπει να λυθεί επιτέλους το κυπριακό και να αποφευχθούν προκλήσεις στην περιοχή, ο Τσαβούσογλου, ο οποίος στην αρχή τον χαρακτήρισε μακρόχρονο φίλο του, αντέδρασε και είπε ότι ήθελε να διεξάγει τη συζήτηση σε φιλική ατμόσφαιρα.

«Αλλά στην τοποθέτησή του ο Δένδιας τοποθετήθηκε δυστυχώς με άκρως απαράδεκτες αιτιάσεις εις βάρος της χώρας μου». Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο και «έριξε ανθρώπους στη θάλασσα». Είπε ότι δεν είχε πρόθεση να τα συζητήσει μπροστά στους δημοσιογράφους, «αλλά έρχεστε εδώ και κατηγορείτε την Τουρκία μπροστά στον τύπο, προκειμένου φυσικά να στείλετε ένα μήνυμα στη χώρα σας. Αυτό δεν μπορώ να το αποδεχτώ», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Τσαβούσογλου και Δένδια προκάλεσε ακόμα και σε ειδήμονες έκπληξη καταλήγει η ανταπόκριση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων.

Πηγή: Nαυτεμπορική via REUTERS/TURKISH FOREIGN MINISTRY

Print Friendly, PDF & Email