Δικηγορική εταιρεία διαφημίζει «σκλαβοπάζαρο» μεταναστών

Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στον χώρο των κατασκευών επιχειρεί να δημιουργήσει δικηγορική εταιρεία, η οποία στο site της πληροφορεί πως μπορεί να εξασφαλίσει μετανάστες σε …τιμή ευκαιρίας, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διαμονή και τη νόμιμη εργασία τους στην Ελλάδα.

Η διαφήμιση αναφέρει:

«Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι» και παρακάτω «Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια τότε η λύση είναι εδώ!»

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η εταιρεία έστειλε το σχετικό email με τη διαφήμισή της «σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό».

Και το συνδικάτο καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με μετανάστες εργάτες που πιθανόν να έρθουν για δουλειά στη χώρα μας. Ίσα ίσα θα τους προστατέψουμε από το να δουλεύουν ανασφάλιστοι με πενιχρά μεροκάματα και χωρίς δικαιώματα…Ότι ισχύει για τους οικοδόμους που ζουν και εργάζονται ήδη στην Ελλάδα θα ισχύσει και για όποιους έρθουν εδώ να εργαστούν. Στο μεροκάματο, στο ένσημο, στην ξεκούραση, στην αξιοπρεπή ζωή.»

Από 902

Print Friendly, PDF & Email